Site Rengi

Trakya Üniversitesi Felsefe ve Bilim Topluluğu

Not: Bu yazı Felsefe Gündem’in talebi üzerine Trakya Üniversitesi Felsefe ve Bilim Topluluğu tarafından hazırlanmıştır.

Trakya Üniversitesi Felsefe ve Bilim Topluluğu
1 Mart 2021 19:32
0
A+
A-

Trakya Üniversitesi Felsefe ve Bilim Topluluğu farklı disiplinlerden gelen akademisyenlerin ve öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu öğrenci topluluğudur. Faaliyetlerine 2019 yılında başlayan Felsefe ve Bilim Topluluğu, disiplinler arası bir hüviyete sahiptir. Felsefe ve birçok alana yönelik tartışmaların yok denecek kadar az olduğu bir üniversitede özellikle felsefi bir farkındalık kazandırmak, öğrenci ve akademisyenleri felsefi problemlerle tanıştırmak bu topluluğun en önemli gayelerinden biridir. Dolayısıyla bir öğrenci topluluğu olmasının yanı sıra Felsefe ve Bilim topluluğu ciddi ve oldukça özel birtakım akademik kaygıları da içerisinde barındırmaktadır.

Kuruluş ve faaliyetlerinin temel gayesi özellikle günümüzde etkisini gittikçe hissettiren ve akademiyi adeta beyaz yakalı üretim merkezine dönüştüren düşünce biçimine karşı durmasıdır. Yaşadığımız dönemde bilimsellikten aldığı güçle uzmanlaşan bir akademinin varlığı tartışılmaz bir hüviyet taşımaktadır. Fakat topluluk üyeleri olarak biz aynı zamanda bu bilimselleşme ve uzmanlaşma düşüncesinin ve bizatihi bu düşüncenin getirdiği anlayışın kendi içinde birtakım sorunlar barındırdığını düşünmekteyiz. Topluluk, bu nedenle hem bilimsel hem de felsefi tartışmaları akademik bir çatı altında toplamakta ve tartışmaktadır. Bu nedenle topluluğumuz yaşamın her noktasını ilgilendiren temaları gündemine taşımakta ve bu doğrultuda tartışmalara olanak tanımaktadır. Söz konusu disiplinler arası anlayışı benimseyen topluluğumuz sadece Trakya Üniversitesi’ne değil, aynı zamanda üniversite dışında yer alan ve mevcut konulara ilgi gösteren çevreye katkı sunmayı hedeflemektedir.

(Trakya Üniversitesi Felsefe ve Bilim Topluluğu’nun etkinlikleri Felsefe Gündem tarafından siz okuyucularımıza duyurulacaktır)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.