Site Rengi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Kulübü

Not: Bu tanıtım yazısı, Felsefe Gündem’in talebi üzerine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Kulübü tarafından hazırlanmıştır.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Kulübü
1 Mart 2021 19:31
0
A+
A-

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Kulübü Türkiye’deki ve dünyadaki felsefe çalışmalarına katkı yapma amacı güden ve üniversite öğrencilerinin hem akademik hem de sosyal açıdan gelişmesine katkı sağlayabilmek için etkinlikler yapan bir kulüptür.

Özellikle akademik felsefeye katkı vermek amacıyla kimi zaman teknik kimi zaman da geniş katılımcıların katılabileceği konuşmalar düzenliyoruz. Bu konuşmalara örnek olarak “Antik Yunan Semineri”, “Matematik İnşa mıdır yoksa Keşif midir?” ya da “Sensus Communis: Toplumsallığın Estetik Temelleri” başlıklı etkinliklerimiz gösterilebilir.

Öte yandan öğrencilerin kendilerini akademik anlamda geliştirebileceği atölyeler ve öğrenci konferansları düzenliyoruz. Bunlara örnek olarak “Felsefi Makale Yazma Atölyesi”, “Eleştirel Düşünme Atölyesi” ve her yıl kasım ayının 3. perşembesinde olan Dünya Felsefe Günü’nde düzenlediğimiz öğrenci konferans etkinlerimiz gösterilebilir.

Ek olarak derslerimiz temelinde sergilere, müzelere ya da düzenli olarak gerçekleşen felsefe etkinliklerine de katılım gösteriyoruz. Bunlara örnek olarak “Assos’ta Felsefe Günleri” ve “Cezeri Müzesi” gibi etkinliklere katılımımız gösterilebilir.

Bunlarla birlikte henüz gerçekleştiremesek de ortak etkinlikler yapmak ve üniversiteler arası etkinlikler düzenlemek de hedeflerimizden birisi. Bu yüzden bizimle etkinlikler ve projeler yapmak isteyen diğer kulüp, topluluk ya da oluşumlar iletişime geçebilirler. Ayrıca konuşma yapmak isteyen hocalarımız da diledikleri taktirde bizimle iletişime geçebilirler.

İletişim adreslerimiz:

https://twitter.com/FelsefeKlpMSGSU

http://msgsufelsefekulubu.com/

msgsufelsefekulubu1@gmail.com

(Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Kulübü’nün etkinlikleri Felsefe Gündem tarafından siz okuyucularımıza duyurulacaktır)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.