Site Rengi

Corpus Dergi | Fenomenoloji ve Teknoloji Felsefesi

Corpus Dergi | Fenomenoloji ve Teknoloji Felsefesi
9 Mayıs 2024 15:34
0
A+
A-

Corpus Dergi hayatımıza yeni dahil olan, ilk etapta dünyadaki güncel tartışmaları dilimize taşıyan ve okurlarını güncel evrensel tartışmalarla buluşturan bir elektronik dergidir. Corpus, internet sitesinde okuyabileceğiniz akademik ve yarı akademik çeviri ve telif metinlerin yanında 1 Kitap 1 Kavram temalı atölyeleri ve vurucu başlıklarla, birbirinden değerli konuşmacıları da yüz yüze etkinliklerle Ankaralılarla buluşturuyor. Corpus’un hedeflediği bir diğer çalışma ise bütün üniversite öğrencilerinin çeşitli etkinliklere erişebilmesinin değerli bir mesele olduğunu göstermek.

Corpus’un sıradaki üniversite etkinliği Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Topluluğu’nun da katkılarıyla Fenomenoloji ve Teknoloji Felsefesi başlığı ile Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Corpus’un etkinlik tanıtım yazısı:

Stiegler, Teknik ve Zaman adlı üçlemesinin ilk kitabı olan Epimetheus’un Hatası’nda zamanla ilgili tüm ilişkilerin teknolojik köklerini göstermeyi amaçlar. Fransız filozof bilincin zamansallığını yani anımsama, algılama ve beklenti edimleri ile teknik çevre arasındaki ilişkiyi ele alır ve analizinin fenomenolojik katmanına Husserl’in son döneminde ortaya koyduğu bir tartışmayı merkeze alarak başlar.

Emre Şan, sunumunda 21. yüzyılın endüstriyel zamansal nesnelerinin ve bilincin ekran zamanının geçmişi, şimdiyi ve geleceği kavrama biçimimizi nasıl dönüştürdüğünü ele alacak.

Etkinlik Ayrıntıları:

Başlık: Fenomenoloji ve Teknoloji Felsefesi

Konuşmacı: Emre Şan

Tarih ve Saat: 17 Mayıs 2024 Cuma, 18.00

Adres: Boğaziçi Üniversitesi

Not: Etkinlik herkese açıktır ve etkinliğe katılmak için Corpus Dergi internet sitesi üzerinden kayıt yapmanız gerekmektedir.

Corpus’un Sosyal Medya Hesapları

Twitter

Instagram

Youtube

İnternet Sitesi

Felsefe Gündem İnternet Gazetesi olarak Corpus Dergi’ye yayın hayatında başarı ve süreklilik diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.