Site Rengi

Noktasız Dergi | Yazı ve Çizim Çağrısı: İtaat

Noktasız Dergi | Yazı ve Çizim Çağrısı: İtaat
15 Kasım 2023 17:38
0
A+
A-

Noktasız Düşünce Dergisi gelecek sayısının dosya konusunu “İtaat” olarak belirledi. Yazı ve çizimleriniz için son gönderim tarihi 19 Kasım 2023.

Derginin “İtaat” dosya konulu yazı ve çizim çağrısı metni;

Felsefe ve sosyal bilimlerin merkezî kavramlarından birisi sayılabilen “itaat”, dönüşen içeriğiyle irdelenmeyi bekleyen bir konu olarak karşımızda durmaktadır. Rızanın imalatı, “köle – efendi diyalektiği”, ahlak yasası, iktidarın kaynağı gibi başlıklar; itaatin felsefi tartışmalara açılan yönünü göstermektedir. Tanrıya itaat ve dinsel otoriteler gibi konularla teoloji de bu kavramdan nasibini almaktadır. Kişisel ilişkilerde itaatin yanında Asch’in uyma deneyinden Zimbardo’nun hapishane deneyine dek çalışmalar, psikolojinin sorgu sahasına itaat kavramını da yerleştirmektedir. İtaatin farklı biçimi olarak popüler kültür, toplumsal normlar ve “normal” üzerinden itaatin sosyolojik incelemeleri de mümkündür. Kuşkusuz, itaat kavramının ilişkilendirilebileceği konu ve bilim dallarını sıralamak, epey uzun bir listeyi oluşturacaktır.

Noktasız Dergi, on ikinci sayısında “itaat” başlığını ele alıyor. “İtaat” temasıyla ilişkilendirdiğiniz her konudaki makale, deneme, çeviri, inceleme yazısı ve çizimlerinizi 19 Kasım 2023 tarihine kadar noktasizdergi@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

Yazı gönderim koşullarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.