Site Rengi

Hülya G. Poyraz | Bay Mon ve Tuhaf Komşular

Hülya G. Poyraz | Bay Mon ve Tuhaf Komşular

Yazar Hülya G. Poyraz, düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan P4C (Philosophy for Children) yöntemini kullanarak kaleme aldığı yeni bir kaynak kitapla okuyucuları büyülü bir maceraya davet ediyor. “Bay Mon ve Tuhaf Komşular” isimli kitap, meraklı bir kız olan Umut’un serüvenini anlatıyor. Kitap, Yeni İnsan Yayınevi tarafından yayımlandı ve şimdi okuyucularını bekliyor.

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

Umut adında meraklı bir kızın ve büyükannesi Zeze’nin maceralarını anlatıyor. Umut, her yıl annesi ve babası yurt dışına gittiğinde şehirdeki eski ve güzel bir sokak olan Yeldeğirmeni Sokak’ta yaşayan büyükannesiyle birlikte kalıyor. Zeze, bir gazeteci olarak macerayı seven ve yeni şeyler keşfetmek için merakın ne kadar önemli olduğunu bilen biridir. Torunu Umut’ un da meraklı oluşunu destekler.

Umut’un merakı ve keşif arzusu, bir yaralı leyleğin bahçelerine düşmesiyle başka bir boyut
kazanır. Umut ve Zeze, leyleği kurtarmaya karar verirler ve komşularını da bu kurtarma
operasyonuna dahil etmenin yollarını ararlar. Komşularıyla girdiği diyaloglarda tuhaf ve komik sorularıyla dikkat çeken Umut, yardım etmeye pek de istekli olmayan komşularını acaba ikna edebilecek midir?


“Bay Mon ve Tuhaf Komşular” çocukların meraklarını keşfetmelerini ve etraflarındaki dünyayı anlamalarını teşvik eden bir macera sunuyor.
Bu kitap, çocukların meraklarını beslemek ve yeni bilgiler edinmelerini teşvik etmek için mükemmel bir seçenek.
Bu kitap çocukların kendini tanıma, sorun çözme, işbirliği, dayanışma becerilerinin gelişimini destekler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.