Site Rengi

Çocuklar İçin Kısaltılmış Nutuk – Mustafa Kemal Atatürk (Derleyen-Editör: Faruk Çil)

Çocuklar İçin Kısaltılmış Nutuk – Mustafa Kemal Atatürk (Derleyen-Editör: Faruk Çil)
22 Nisan 2021 22:05
0
A+
A-

 

Bugün hepimiz için çok sevinçli, çok heyecanlı olduğu kadar “özlem”i bolca duyduğumuz, içimizde derin bir üzüntü hissettiğimiz bir gün: 23 Nisan. En güzel, en önemli ve çocuklarımızın da en mutlu olduğu bayramlarımızdan birini yaşıyoruz.

Tam 101 yıl önce, güzel ülkemizin kurucusu, hepimizin en güzel, en önemli ve en büyük yol göstericisi Mustafa Kemal Atatürk, çok zorlu ve uzun mücadelesinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açıp bu günü yarınlarımızın ışığı olan çocuklara bir bayram olarak armağan eder ve böylelikle artık Türk milletine de kendine ait bir egemenlik, bir irade, bir hakimiyet kazandırır. İşte bugün, böyle bir günü yaşarken kendisinin Nutuk‘unu okumak, hepimizin en önemli görevlerinden olmalı düşüncesindeyim. Bu sırada, çocuklara armağan bu günde, çocuklarımızın da Nutuk‘la tanışmasının tam zamanı bana kalırsa.

Teen Yayınları’nın çıkardığı ve Faruk Çil’in de editörlüğünü yaptığı güzel bir kitap var: “Çocuklar İçin Kısaltılmış Nutuk”. Çocukların anlayabileceği bir dille sadeleştirilip içinde Atatürk’ün siyah-beyaz fotoğraflarının ve bu özel güne ait yine siyah-beyaz fotoğrafların olduğu bu Nutuk, bugün bütün çocuklara güzel bir hediye olabilir bence. Bir büyük söylev olan Nutuk, Atatürk’ün kendisinin hem yazıp hem okuduğu çok özel bir anlamı olan bir metin olarak her birimize de armağan zaten.

Ne mutlu bu ülkede yaşayan bizlere; sonsuz sevgi, saygı ve özlemle…

 

 

 

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, milletimizin karanlık günlerden aydınlığa çıkmasının öyküsünü Atatürk’ün cümleleriyle aktarıyoruz. Ulu önderimizin yaşadıkları, sıkıntıları, sevinçleri ve asla yılmayan özel kişiliği en iyi bu satırlarda anlatılmıştır. Bilinçli, ulusal değerlerine sahip çıkan bireyler olmamız için paha biçilmez bir anlatım…”

 

 

 

 

 

https://www.kitapsepeti.com/urun/detay/kitap/nutuk-cocuklar-icin-sadelestirilmis-haliyle/1360927

 

 

 

 

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yazı detayını buraya yazınız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.