Site Rengi

Prekarya Denemeler Dergisi’nin Yeni Sayısı Yayınlandı!

Prekarya Denemeler Dergisi’nin Yeni Sayısı Yayınlandı!
8 Ağustos 2021 13:57
0
A+
A-

Prekarya Denemeler Dergisi, 2019 yılının Eylül ayında yayın hayatına başlayan akademik, hakemli olmayan fakat ulusal ve uluslararası içeriklere yer veren, yılda dört sayı yayınlanması planan disiplinlerarası bir elektronik dergidir. Editörleri ise Salih Kinsun ve Hüseyin Serbes’tir.

Editörler Salih Kinsun ve Hüseyin Serbes derginin karakterini kısaca aşağıdaki gibi açıklamaktadır;

“Prekarya Dergi, kitlesel olarak üretilen ve bu anlamda akademi içerisinde George Ritzer’in söylemiyle McDonaldlaşan yayınların tersine, tartışma oluşturmayı amaçlayan bağımsız ve özgün bir dergi amacı taşımaktadır. Hasan Ünal Nalbantoğlu’nun da sıklıkla vurguladığı gibi ‘kitle üniversitesi’nde seri imalata dönüşen kısır kalıplar, belleğimize vurulan ölümcül darbelerdir. Bu anlamda böylesi bir evrende, ‘yüksek aşkı’ öldürmemeye çalışmanın bir gayreti olarak gösterilebilecek Prekarya çeşitli bağlamlarda kurgu-dışı[non-fiction] denemelerle düşünce dünyasına pencereler açmayı hedeflemektedir.”

Prekarya Dergi’nin Ağustos 2021 sayısı “Vita Activa” dosya konusuyla yayınlandı! Derginin yeni sayı içeriği ve kapağı;

Prekarya’nın yeni sayısına buradan ulaşabilirsiniz.

Prekarya Dergi’nin eski sayıları ise “Modernizmin Gözetimi” ve “Altkültürel Mercek” dosya konularıyla okuyucusuyla buluşmuştu. Eski sayı kapakları;

Prekarya Denemeler Dergisi’ne yayın hayatında başarılar diliyoruz.

Yorumlar