Site Rengi

Kısaca Felsefe Seti (4 Kitap)

Kısaca Felsefe Seti (4 Kitap)
24 Ekim 2021 12:45
0
A+
A-

Fol Kitap’tan Yeni Seri!

Fol Kitap, Kısaca Felsefe Seti başlığı altında,

1. Erken Yunan Felsefesi
2. Stoacılık
3. Ortaçağ Felsefesi-Skolastisizm
4. Modern Felsefe

olmak üzere dört adetten oluşan bir felsefe tarihi serisini okuyucuya sunmuştur. Kitapların içerikleri ise şu şekilde:

Erken Yunan Felsefesi

Thales’ten Sokrates’e Erken Yunan Felsefesi öğretilerine giriş yapmak isteyen okur için faydalı bir kaynak olabilecek bu kitapta Alfred William Benn, Antik Çağ’daki Batı Anadolu bilgelerinden başlayarak, Doğa düşünürlerinin, Sofistlerin ve Sokrates’in ve onların çalışmalarını ana hatlarıyla okuyucuya sunmuştur.

Stoacılık

Bu kitap, Zenon’dan Seneca’ya, Cicero’dan Epiktetus’a uzanan Stoacılık akımına kısa bir giriş yapmaktadır. Doğaya uygun bir yaşamı, insanın ulaşabileceği en yüksek yaşamla özdeşleştiren Stoacılığın etik, mantık, fizik ve retorik anlayışını ana hatlarıyla okuyucuya sunmaktadır.

Ortaçağ Felsefesi – Skolastisizm

Skolastik düşüncenin kökenini, ortak özellikleri ve çöküşünü anlamak isteyen okur için kılavuz niteliğinde olan bu kitap, bin yıldan fazla süredir ‘karanlık çağ’ olarak adlandırılan bu çağı aydınlatma amacıyla yazılmıştır. Bu dönemde tartışılan madde-form ilişkisi, töz- ilinek ayrımı, ilk madde, yeti psikolojisi ve bireyleşme ilkesi gibi meseleler de kitapta yer alan ve bu dönemin çerçevesini okuyucuya gösterecek önemli konulardandır. 

Modern Felsefe

Serinin son kitabı olan Modern Felsefe, Descartes’tan Comte’a uzanan modern felsefenin serüvenini anlaşılır bir üslupla ele alarak, modern felsefeye kısa bir giriş niteliğinde yazılmıştır. Antik Yunan ve Ortaçağ felsefesinden modern felsefeye geçiş sürecinde öncü isimler diyebileceğimiz Bruno Bauch, Francis Bacon ve Thomas Hobbes’un bu süreçteki rolleri, bu eserde ele alınan bir başka konu olmuştur. 

Satın almak için:

https://www.folkitap.com/kisaca-felsefe-seti-4-kitap

Hazırlayan: Elif Büşra USTA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.