Site Rengi

Conatus Academy’de “Bir Kierkegaard Dersi”

Conatus Academy’de “Bir Kierkegaard Dersi”
16 Ağustos 2021 21:38
0
A+
A-

Çevrimiçi öğrenme platformu Conatus Academy (CA) dersleri, Dr. Elis Şimşon’un “Umutsuzluk ile Umut Arasında: Bir Kierkegaard Dersi” etkinliğiyle devam ediyor. 3-4 Ekim 2021 tarihlerinde CA çözüm ortaklarından ZOOM platformu üzerinden yapılacak olan ders içeriği hakkında CA internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

İkişer saatlik iki oturum olarak tasarladığımız bu derste Søren Kierkegaard’un Anti-Climacus takma ismiyle 1849’de yayınladığı Ölüme Götüren Hastalık adlı metnini inceleyeceğiz. Kendilik, umutsuzluk, iman, kayıp ve günah kavramlarının çekim alanında şekillenen bu metin, insanlık durumuna içkin gerilimleri de ortaya koyar. Anti-Climacus umutsuzluğun farklı biçimlerini detaylarıyla açıklarken şu soruları önümüze serer: Umutsuzluk, kendiliğin çözülmesine mi yol açar? Umutsuzluk, kişinin kendini unutması, kaybetmesi veya kendi olma çabasını toptan terk etmesine mi neden olur? Veyahut, umutsuzluk aslen kişinin kendi olmasına vesile midir?

Kierkegaard’un Korku ve Tireme, Tekerrür, Ya/Ya Da ve Sevginin İşleri adlı diğer metinleriyle bağlantılı bir şekilde ele alacağımız Ölüme Götüren Hastalık, dikkatli, sebatkar ve tüm içsel çelişkileriyle beraber kendini kucaklamaya niyetli okura, umut etmenin sırrını da açar.

Metni Hıristiyanlık bağlamından koparmamaya gayret ederken, Kierkegaard’un bize umudun devinimi ve imkânın hep taze nefesi hakkında genel olarak neler söylediğini de tartışmayı ihmal etmeyeceğiz.

ÖNEMLİ: “Umutsuzluk ile Umut Arasında: Bir Kierkegaard Dersi” için ücretsiz-burslu öğrenci başvurusu 2 Ekim tarihinde açılacaktır.

Başvuru, kayıt ve detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.