Site Rengi

Dost Kazanma ve Dost Kalma Sanatı – Cicero

Dost Kazanma ve Dost Kalma Sanatı – Cicero (Çeviren: Furkan Akderin)

Dost Kazanma ve Dost Kalma Sanatı – Cicero
7 Haziran 2021 20:22
0
A+
A-

Hepimizin aradığı ilişki türlerinden biri de dostluk, ama gerçek anlamda dostu nasıl bulacağız ya da yaşadığımız ilişkinin gerçek dostluk olduğunu nasıl anlayacağız? Kim(ler) dost olabilir(ler)? Hatta, her şeyden önce, dostluk nedir, kendini nasıl gösterir? Dostluğu diğer ilişki türlerinden ayıran özellikler nelerdir? Say Yayınları işte bu konuda da Cicero’nun “Dost Kazanma ve Dost Kalma Sanatı” kitabıyla bizi (okuru) aydınlatıyor. Furkan Akderin’in çevirisiyle okuru bekleyen kitap, her birimize bu konuda yol gösterebilmeye hazır.

“Romalı hukukçu, hatip, devlet adamı ve filozof Marcus Tullius Cicero, Roma Cumhuriyeti’nin sendelediği, Julius Caesar’ın yükselişini, diktatörlüğünü ve ölümünü gördüğü heyecanlı bir dönemde yaşadı. Siyasetin bu heyecanı, gerginliği, karmaşası ve entrikaları siyasi konuşmaları ve yazışmalarında açıkça görülen Cicero, Yunan düşüncesinin daha sonraki dönemlere aktarılmasında büyük rol oynayan, önemli bir tarihi figürdür. Cicero sadece döneminin siyasi ortamını iletmekle kalmadı, bilgi teorisi açısından kesinliğe bağlanmak yerine olasılıkların peşinden giden etik alanında dogmatik bir tavır sergileyip Stoacılar ve Sokrates’i takip ederek Latincenin felsefe dili olarak gelişmesine önemli katkılarda da bulundu.

Cicero’nun MÖ 44 yılında kaleme aldığı, gerçek dostlar edinmek ve bu dostlara gereken değeri vermek için önemli bir rehber olan Dost Kazanma ve Dost Kalma Sanatı , iki bin yılı aşkın zamandır okurlara ilham kaynağı olmaya devam ediyor.”

https://saykitap.com/dost-kazanma-ve-dost-kalma-sanat%C4%B1

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.