Site Rengi

Phainomena Dergi’nin Yeni Sayısı Yayınlandı!

Phainomena Dergi’nin Yeni Sayısı Yayınlandı!
28 Nisan 2021 15:37
0
A+
A-

2020 yılının Ocak ayında yayın hayatına başlayan Phainomena hakemli, matbu ve yılda üç sayı olarak yayın yapıyor. Derginin Genel Yayın Yönetmenliğini Kaan Özkan üstlenirken Danışma Kurulunda Zeynep Direk, Ayhan Çitil, Bülent Somay, Saffet Murat Tura gibi önemli isimler bulunuyor. Phainomena Dergi kapsamını Zihin Felsefesi ve Fenomenolojiyle sınırlı tutuyor. Bu anlamda Türkiye’nin ilk Zihin Felsefesi ve Fenomenoloji dergisi olma özelliğini taşıyor.

İlk üç sayısında sırasıyla “Nörofelsefe”, “Bilinç Problemi” ve “Maurice Merleau-Ponty” konuları tartışılmıştı. Dergi bugün (28 Nisan 2021) dördüncü sayısının yayınlandığını duyurdu. Yeni sayının tartışma konusu ise “Duygular Felsefesi”.

Phainomena Dergi yeni sayı hakkında “İnsan yalnızca düşünen bir varlık değil. Düşünceleri kadar duygularıyla da var olan bir varlık. Hatta öyle ki, düşünürken duygulanan, duygulanırken düşüncelere dalan bir varlık. Dolayısıyla, duyguların insan hayatı içerisindeki bu yeri düşünüldüğünde felsefi bir problem olarak ele alınması beklenmedik bir şey olmayacaktır.” açıklaması yapıyor.

Sayı içeriği:

Acı ve Mazoşizm

Çağlar Koç

Sıkıntılı Haller

Özge Ejder

Duygular Bilişsel Mi? Merhametin Gücü Üzerine

Zeynep Talay Turner

Angst’ın Başkalaşımı Blumenberg’in Freud ve Heidegger’le Diyaloğu Üzerine

Danilo Manea

Kişiliğin Emosyonel Temelleri

Kennet L. Davis – Jaak Panksepp

Phainomena Dergi’nin bütün sayılarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Kırmızı Kedi

Babil Kitap

İstanbul Kitapçısı

Oda Kitap

Halk Kitapevi

Nobel Kitap

Siyasal Kitap

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.