Site Rengi

ODTÜ FELSEFE BÖLÜMÜ | ANTİK FELSEFE KOLOKYUMU

ODTÜ FELSEFE BÖLÜMÜ | ANTİK FELSEFE KOLOKYUMU

ODTÜ Felsefe Bölümü internet sitesi üzerinden 3 Haziran 2024 tarihinde Antik Felsefe Kolokyumu düzenleyeceğini duyurdu. Kolokyum için yazı çağrısı yapan bölüm aşağıdaki çağrı metnini yayımladı:

“ODTÜ Felsefe Bölümü 3 Haziran 2024 tarihinde bir Antik Felsefe Kolokyumu düzenleyecektir. Kolokyumun amaçlarından biri Türkçe’de antik felsefe çalışma imkanlarına katkıda bulunmaktır. Bu sebeple kolokyumun dili Türkçe olacaktır. Konu sınırlaması yoktur ve kolokyum her kariyer seviyesinden konuşmacıya ve doktora öğrencilerine açıktır. Kadın felsefecilerin katılımını önemsediğimizi özellikle belirtmek isteriz.

Kolokyuma katılmak isteyenlerin, 40 dakikalık bir sunuma yönelik hazırlanmış bildiri özetlerini 20 Şubat 2024 tarihine kadar phil@metu.edu.tr adresine göndermelerini rica ederiz. E-postanızın konu kısmına “Antik Felsefe” yazmanızı ve mesajınızda hangi üniversiteye bağlı olduğunuzu belirtmenizi, bir üniversiteye bağlı değilseniz kendinizi kısaca tanıtmanızı rica ederiz. Kabul edilen bildirilerin yazarları 1 Mart 2024’e kadar bilgilendirilecektir.

Bildiri özetlerinin, bibliyografi hariç, 850-1000 kelimeden az olmaması (lütfen yalnızca özet metninde kullandığınız metinlere bibliyografide yer veriniz) ve sunulacak bildirinin içeriği, gelişimi ve argümanı konusunda açık bir fikir vermesi gereklidir.

Sunulacak bildirilerin

a) antik felsefe konusundaki tarihsel ve felsefi bilgimizi ilerletmeye yönelik olması,

b) içerik ve tartışma düzeyi açısından, ele alınan konunun uluslararası çalışmalardaki durumuna hitap eder nitelikte olması kolokyumun amaçları için özellikle önemlidir.

Bildiri özetlerinin bu iki nokta göz önünde tutularak hazırlanmasını tavsiye ederiz.

Kolokyuma katılım konuşmacılar için de dinleyiciler için de ücretsizdir. Katılımcılar arasında doktora öğrencileri bulunması durumunda, biri için yol ve yemek bursu sağlamayı, ilerleyen yıllarda bu imkânı geliştirmeyi umuyoruz.

Sorularınızı rguremen@metu.edu.tr adresine yazabilirsiniz.”

Kolokyum hakkında detaylı bilgiye ODTÜ Felsefe Bölümünün internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.