Site Rengi

4. Uluslararası Felsefe, Eğitim, Sanat ve Bilim Tarihi Sempozyumu

4. Uluslararası Felsefe, Eğitim, Sanat ve Bilim Tarihi Sempozyumu
12 Nisan 2021 14:13
0
A+
A-

4. Uluslararası Felsefe, Eğitim, Sanat ve Bilim Tarihi Sempozyumu 14-18 Nisan tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Sempozyum internet sitesinde, sempozyum programı üzerinden katılmak istediğiniz oturum linkinden kayıt olabilirsiniz.

Sempozyum Çağrısı

Zamansız, mekânsız ve insansıza karşı, yine modernite…

Toplumsal yapıya ilişkin bir çözümlemeyi – en azından belirli bir perspektifi – sunmadan yapılan analizlerin eksik kalacağı açıktır. Zamansız, mekansız ve hatta insansız araştırmalar yığını, birçok incelikli çözümler ve sayısız aforizmalar üretse de, aslında “hiçbir şeyi, büyük bir her şey” gibi sunmaktadır. Bu içi boşaltılmış “her şey”, bugün pek çoklarının sarıldığı “büyük anlatılar bitti…” tezini yeniden üretmekten başka hiçbir işe yaramamaktadır.

Bir toplumsal analiz, büyük anlatının içerisinde işgal ettiği yer açısından anlam kazanmaktadır. Peki, büyük anlatılar bitti mi? En azından “büyük anlatanların” azaldığını söyleyebiliriz. Ya insanlığın büyük problemleri? Eşitsizlik her gün yeniden üretilmiyor mu? İnsanlığın varoluşsal krizleri giderek kronikleşmiyor mu? Moderniteyle birlikte aklın egemenliğinde olması beklenen dünya, neoliberal politikaların etkisiyle bugün nereye doğru evriliyor?

Bugün insanlığın büyük problemlerine ilişkin tartışmalar, modernite kavramını da içine çekecek şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu tartışmaların bilimsel bir ruha yakışır bir şekilde yapılması adına, geçtiğimiz yıl Giresun’da gerçekleştirdiğimiz sempozyumumuzda bir paradigma olarak modernite ekseninde çok farklı disiplinlerden bilim insanlarını bir araya getirdik. Modernitenin “sonlu” bir kavram olup olmadığına, “akışkanlığına” ya da “göreliliğine” ve bu süreçte postmodernizmin sunuluş biçimlerine ilişkin gerçekleştirdiğimiz tartışmaların devamını 2020 yılında Muğla’da gerçekleştirmeyi planlıyor ve “yine modernite” diyoruz.  

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe ve Bilim Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile Muğla’da düzenleyeceğimiz 4. Uluslararası Felsefe, Eğitim, Sanat ve Bilim Tarihi Sempozyumu’nda farklı disiplinlerde çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek modernite tartışmalarına ilişkin görüşlerini sunmalarına olanak sağlamayı amaçlıyoruz. Sempozyumumuz her geçen yıl, gerek ele aldığı konularla gerekse katılımcı niteliği ile bilim dünyasında önemli bir yer edindi. Geçen yıllarda düzenlediğimiz sempozyumlarda, özellikle çağrılı konuşmalar ve panellerdeki akademik tartışmalar bu yıl daha iyisini yapabilmek adına bizi heyecanlandırıyor.

Sempozyumun bu hedefine ulaşabilmesi, Fen-Edebiyat, Eğitim, Güzel Sanatlar ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültelerinin değerli akademisyenlerinin katılımlarıyla mümkün olacaktır. Sempozyuma gönderilecek bildirilerinin konusu ana tema ile sınırlı değildir. Sempozyum bildiri konuları bağlamında sizin de bir bildiriyle katılımınızı arzu etmekteyiz. Ayrıca geçen yıllarda düzenlendiğimiz karma sergiler, bu sempozyumumuzda yer alacaktır. Bu bağlamda sergide yer almak isteyen sanatçıları sempozyumumuzda görmekten mutluluk duyarız.

Sempozyumumuza katılımlarınızı bekler, saygılar sunarız.

Sempozyum programına ulaşmak için tıklayınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.