Site Rengi

Türkiye’de Çocuklar İçin Felsefe

Türkiye’de Çocuklar İçin Felsefe
18 Ekim 2020 12:26
0
A+
A-

Türkiye’de Çocuklar için Felsefe, ilk olarak IoannaKuçuradi’ninMontclair Devlet Üniversitesi’nde kurulan Çocuklar için Felsefe birimi ile karşılaşmasıyla başlar. Bu karşılaşma sonucunda ise Türkiye Felsefe Kurumu’nda Çocuklar için Felsefe birimi kurulmuş olur. Birimin başkanı Nuran Direk olmuştur. Türkiye’deki ilk Çocuklar için Felsefe çalışmaları burada başlamış olur. Hala güncel olarak eğitimler ve atölyelere devam edilmektedir.

Felsefeciler Derneği Çocuklarla Felsefe birimi başkanı olan Dr. Nazmiye Çelebi Kükey tarafından P4C uygulayıcılığı ve P4C Çocuklar ve Topluluklar İçin Felsefe Uygulayıcı Eğitimleri ve çocuklarla felsefe atölyeleri yapılmaktadır.

P4C Türkiye’deki Nihan Peker Antepe, Serap Suvaroğlu, Deniz Taşo, Berna Peker Karasarlıoğlu ve Özlem Tavuş gibi isimler tarafından çocuklar ve topluluklar için felsefe eğitim programı ve çocuklarla felsefe atölyeleri yapmaktadırlar. Eğitim sonunda, PearsonAssured akreditasyonlu uluslararası geçerlilikte uzman belgesi verilmektedir.

Boğaziçi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde Doç. Dr. Nurbay Irmak, Dr. Özge Özdemir, Dr.Öğr.Üyesi Deniz Tahiroğlu, Dr.Öğr.Üyesi Nihan Akkocaoğlu gibi birçok isimler tarafından Çocuklar İçin Felsefe Eğitmen Eğitimi verilmektedir. Eğitim sonunda Boğaziçi Üniversitesi onaylı sertifika/belge verilmektedir.

Aynı zamanda Dr. Özge Özdemir kurmuş olduğu LittleThinkersSociety’de eğitmen eğitimleri, çocuklarla ve topluluklarla atölyeler, seminerler ve danışmanlık gibi etkinlerde bulunmaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde Dr. Eyüp Çoraklı, Tuğçe Büyükuğurlu, Dr. Filiz Didem Çoban Sarı, Gizem Alav Şapçı ve Tülin Kozikoğlu gibi isimler tarafından Çocuklar için Felsefe Eğitmen Eğitimi verilmektedir.

Biruni Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde Dr. Işıl Taş Çocuklar için Felsefe Uygulayıcı Eğitimi ve uluslararası çalışmalar yürütmektedir. Programın 2.seviyesinden sonra “Çocuklar İçin Felsefe Uygulayıcı Sertifikası” verilmektedir.

Hazırlayan: Sinem Ünal

Yorumlar

  1. Zafer Serhat ÜNAL dedi ki:

    Şunu öğrenmek istiyorum, aile bireyi çocuğuna bu eğitimi nasıl aldırır, nasıl karar vermeli, çocukta ne gibi gelişmeler olacak, merak ediyorum.teşekkür ediyorum 🌷😍😍

    1. Sinem Ünal dedi ki:

      merhabalar, tüm yorumlarınız için teşekkür ederiz. İleride bu sorularınızın cevabını da bulmanız için yeni içeriklerimiz gelecektir. Takipte kalın 🙂

      1. Zafer Serhat ÜNAL dedi ki:

        Peki , çocuk felsefesi ile ilgili olarak, Antalya da herhangi blr okul,kurs gibi etkinlik düşünüyormusunuz,bir uzman görüşü ile konuya bakış açınız nedir ? Teşekkür ederim .

        1. Sinem Ünal dedi ki:

          evet atölye açmak gibi bir planımız var. Daha çok çocuğa ulaşmak istiyoruz, gelişimlerini destekliyoruz.