Site Rengi

Gareth B. Matthews-The Child’s Philosopher

Gareth B. Matthews-The Child’s Philosopher

Amerikalı filozof Gareth B. Matthews, çocuk edebiyatı ve çocukluk felsefelerini birleştirerek, edebiyat içeriğinden felsefi tartışmaların yapılabileceği görüşündeydi. Onun bu görüşünün Çocuklar İçin Felsefe alanına büyük bir etkisi olmuştur. Bunların yanı sıra Antik Çağ Felsefesi ve Orta Çağ Felsefesi uzmanıdır.

Çocuklarla sohbetlerinde birleştirdiği uzmanlık alanı onun, bu kitapta denemelerine ulaşmak için bir yol olmuştur. Çocuk edebiyatına dair gidişatın önyargıları, gençlere felsefe öğretmekle felsefe yapma arasındaki farkları, profesyonel felsefenin de çocukluğa hem dönüşü hem de direnişini konu almışlardır.

Philosophy for Children Founders serisinin bu ikinci cildi, filozoflar, eğitimciler ve çocukların felsefi düşüncesi, gelişim psikolojisi, çocuklarla felsefe yapmanın ne anlama geldiği, çocukluğun doğası ve çocuk edebiyatının nasıl felsefi hale geldiği ile ilgilenen herkes için önemli bir kaynak olma niteliği taşımaktadır. Matthews’un felsefe yapma dürtüsünün erken çocuklukta başladığına dair inancını paylaşanlara rehberlik edecek ve ilham verecektir.

Katkıda Bulunanlar (Gareth B. Matthews’a ek olarak):

Stephanie Burdick-Shepherd, Cristina Cammarano, Claire Cassidy, Stanley Cavell, Maughn Rollins Gregory, Jennifer Glaser, Walter Omar Kohan, Megan Jane Laverty, Jana Mohr Lone, Karin Murris, Peter Shea, Susan M. Turner, Susannah Sheffer.

Detaylı bilgi: 

Gareth B. Matthews, The Child’s Philosopher | Taylor & Francis Group (taylorfrancis.com)

Hazırlayan: Sinem ÜNAL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.