Site Rengi

A. Onur Aktaş’ın Çevirisiyle Nietzsche “Mesih Karşıtı: Hıristiyanlığa Lanet”

A. Onur Aktaş’ın Çevirisiyle Nietzsche “Mesih Karşıtı: Hıristiyanlığa Lanet”

Ünlü filozof Friedrich Nietzsche‘nin eseri “Mesih Karşıtı: Hıristiyanlığa Lanet”, Almancadan Türkçeye çeviren A. Onur Aktaş tarafından kazandırıldı. Bu önemli çeviri, kitap raflarındaki yerini aldı. Akademim Kitaplığı’ndan çıkan kitabı satın almak için tıklayınız.

Kitap Açıklaması:

Mesih Karşıtı Nietzsche’nin yalnızca kendi kültürüne yönelttiği bir meydan okuma değildir, evrenseldir. Zira teşhis edilen, bu çağ ve bu coğrafyada da iyi tanıdığımız, dünyaya alacaklı gibi gelmiş hınçlı tavırdır; bu tavrın, en ulvi kavramların arkasına saklanmasıdır; bu tavırdakilerin bir yandan yaşadığımız gerçekliği kötüleyip diğer yandan da yaşadığımız dünyanın ihyasını, gerçekliğin ötelerinde olduğunu iddia ettikleri bir âlem adına engellemesidir. Nietzsche’ye göre her şey altüst olmuştur, bir “din adamı” tipi yaşamda güzel olan ne varsa “şer” ilan etmektedir. Nietzsche bunu değiştirmek ister.

A. Onur Aktaş’ın Almanca aslından çevirisi ve Nietzsche çalışmalarında standartlaşan Kritische Studien Ausgabe’nin 6. cildinde yer alan Der Antichrist ile uyumlu, Almanca aslıyla birlikte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.