Site Rengi

Kairos Dergi 1. Sayı Yayınlandı

Kairos Dergi 1. Sayı Yayınlandı
30 Ocak 2023 13:20
0
A+
A-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Topluluğu tarafından yayına hazırlanan Kairos 1. sayı yayınlandı. Çevrimiçi olarak yayınlanan Kairos dergi ilk sayısına erişmek için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

Kairos Dergi 1. Sayı

Derginin internet sitesinden dergi hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir ve eser göndermek için gerekli adres bilgilerine erişebilirsiniz. Dergi ekibinin, Kairos hakkında internet sitelerinde yayınladığı tanıtım metni aşağıdadır.

Kairos Dergi, ODTÜ Felsefe Topluluğu altında çıkan, çalışmalarına 2022 yılında başlamış bir felsefe dergisidir.

Kairos Dergi, dönemlik olarak fiziksel sayı çıkartan ve yılın her ayı aktif olarak websitesinde yazılar paylaşan bir dergidir. Dergimiz için konu sınırlandırılması yoktur ve dergi sadece akademik yazılara odaklanmamakla beraber temaya uygun veya düşündüren fotoğraflar, şiirler, resimler, felsefi film/dizi analizleri, şarkı analizleri, tablo analizleri, bilime dayanan yazılar ve ifadeler veya kendinizi ifade etmek istediğiniz pek çok diğer şekildeki eserleri de değerlendirmeye kabul etmektedir. Websitemiz için de benzer şekilde yollanacak yazılar için bir konu kısıtlaması bulunmamaktadır.

Dergimizin temel amacı öncelikle akademide bulunan ve felsefeye ilgi duyan öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam ve akademide ilerlemek istediklerinde sunabilecekleri güzel deneyimler edinmelerini sağlamaktır. Dergimiz bunun için Türkiye’nin dört bir yanından okudukları bölüm fark etmeksizin tüm öğrencilerin kriterlere uygun yazılarını kabul etmektedir. Kairos Dergi en başta kendini geliştirmek isteyen öğrencilerin yararı düşünülerek kurulmuş olsa da akademide farklı konumlarda bulunan herkesin yazılarına ve diğer eserlerine açıktır. Ayrıca akademide olmayıp yazılarını veya diğer eserlerini göndermek isteyenler için gönderilen eserlerin kalitesi göz önünde bulundurularak websitesinde yayımlanması için imkan sağlamaktadır.

Neler Yapıyoruz?

■ Her dönem dergi çıkarıyoruz.

■ Her ay websitemize yazı kabul ediyor ve seçilen yazıları paylaşıyoruz.

■ Ödüllü bilgi yarışması, yazma ve okuma atölyeleri, geziler gibi etkinlikler düzenliyoruz.

■ Her hafta düzenli olarak toplantı alıyoruz.

Felsefe Gündem internet gazetesi olarak Kairos’a yayın hayatında başarılar diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.