Site Rengi

Dünya Felsefe Gününe Özel | 13-18 Yaş Gençlerle Felsefe Atölyesi

Dünya Felsefe Gününe Özel | 13-18 Yaş Gençlerle Felsefe Atölyesi

Türkiye Felsefe Kurumu’nun önerisini ve UNESCO’nun kabul etmesi ile her yıl kasım ayının 3. Perşembesi Dünya Felsefe Günü olarak kutlanmaktadır. Biz de bu güne özel olarak 19 kasım günü 12:00’da 13-18 yaş gençlerle buluşacağız.

Atölye, Çocuklarla ve Topluluklarla Felsefe (P4C) alanından hareketle yapılacaktır. Atölye belirli kazanımların geliştirilmesine yönelik yapılıp eleştirel, yaratıcı ve özenli düşünme becerilerinin iş birliği çerçevesinde kullanılarak, bireyin sosyal ve bilişsel becerilerin gelişimini destekler. Atölyede bir hikâye, film, müzik gibi uyaranlar  yardımıyla felsefi bir problem/kavram eleştirel, sorgulayıcı bir biçimde konuşularak özgür düşünme ortamıyla mantıksal akıl yürütmeler yapabilecek, yeni fikirler ortaya çıkarabilecek, ahlaki ve estetik yargıları kullanabilecek ve argümanları analiz edebilecek bireyleri destekleyecek bir alan sunulmaktadır.

Kolaylaştırıcı Sinem Ünal kimdir?

Akdeniz Üniversitesi’nde yüksek lisansını Çocuklar için Felsefe alanında tamamlamış, şuan aynı üniversitede doktora eğitimine devam etmektedir. Aynı zamanda Pearson onaylı P4C Eğitim Uzmanıdır. 1.5 yıldır çocuklarla aktif olarak atölyeler düzenlemektedir.

Instagram:  https://instagram.com/sinemunalp4c?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Mail: philogosakademi@gmail.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.