Siyaset ve Toplum Araştırmaları Dergisi Makale Çağrısı

Siyaset ve Toplum Araştırmaları Dergisi, yılda iki kez (Haziran ve Aralık) yayın yapan hakemli akademik bir dergidir. Abdullah Özçelik’in imtiyaz sahibi olduğu derginin editörlüğünü Dr. Özlem Özdeşim Subay üstleniyor. Siyaset ve Toplum Araştırmaları Dergisi’nin Haziran ayında yayınlanacak olan sayısı için ilan ettiği çağrı metni;
“Siyaset ve Toplum Araştırmaları Dergisi, başta Siyaset Bilimi olmak üzere sosyal, beşerî ve idari bilimler temel alanında yapılan çalışmaları yayınlayan uluslararası hakemli akademik bir dergidir. Dergimiz, bu alanlardaki güncel küresel akademik tartışmaları hem teorik hem de ampirik düzeyde yakından takip ederek bu tartışmalara katkıda bulunmayı ve bu tartışmaların yerel düzeydeki yansımalarına yayın hayatında öncelikle yer vermeyi hedeflemektedir. Dolayısıyla, dergimizde yayınlanmak üzere gönderilen çalışmalar içinde bu hususa önem veren çalışmalara öncelikle yer
verilecektir. Yukarıda çizilen çerçevede hazırlanan çalışmalar nicel veya nitel analiz yöntemlerini kullanabileceği gibi karma model de yöntem olarak benimsenebilir. Bununla beraber teorik ve felsefi incelemeler de dergimizin kapsamı alanına girmektedir.
Ayrıca dergimiz; günümüzde artık normalleştirilmiş olan bilmesinlerci (obskürantist) akademik dile karşı mümkün olduğunca kolay anlaşılır olabilmeyi hedefleyen okur dostu bir dergi olmayı ilke edindiğinden dolayı çalışmalarını gönderecek yazarlara okur dostu bir yaklaşım benimsemelerini tavsiye etmektedir. Yazarlardan ricamız, metinde nesnelliği de görmezden gelmeden ama kısaca i-language olarak ifade edilen edilgen cümle kalıplarından kaçınarak kendi savlarını ve iddialarını birinci tekil ağızdan ifade etmeleridir.
Dergimizin ilk sayısı olan 2022 Haziran sayısı için aşağıda belirtilen alanlarda hazırlanmış İngilizce veya Türkçe dillerinde yazılmış araştırma makalesi, kitap değerlendirmesi ve benzeri akademik çalışmalarınızı makale gönder sekmesi üzerinden dergimize ulaştırabilirsiniz.
Makale Son Gönderim Tarihi: 30.04.2022
Alanlar
a.) Siyaset Bilimi
Karşılaştırmalı Siyaset
Siyasal Düşünceler Tarihi
Siyaset Felsefesi
Türk Siyasi Hayatı
Siyasi İdeolojiler
Türk ve İslam Siyasi
Düşüncesi
Siyaset Psikolojisi
Siyasal Antropoloji
b.) Uluslararası İlişkiler
Siyasi Tarih
Uluslararası Hukuk
Diplomasi Tarihi
Küreselleşme
Terörizm
Güvenlik
Dış Politika
Siyaset ve Toplum Araştırmaları Dergisi’ne eser göndermek için lütfen tıklayınız.