Site Rengi

İlim Dünyası Dergisi’nin Yeni Sayısı Yayınlandı!

İlim Dünyası Dergisi’nin Yeni Sayısı Yayınlandı!
2 Ocak 2022 19:42
0
A+
A-

İlim Dünyası Dergisi 2015 yılında yayın hayatına başlayan, 2021 yılına kadar yılda bir kere yayınlanırken 2021 ile birlikte yılda iki kere çevrimiçi olarak yayınlanan, hakemli ve uluslararası bir felsefe ve sosyal bilimler dergisidir. İlim Dallarının Düşünce Temellerini Araştırma Enstitüsü adına sahibi İsmahan Yurt, dergi editörü ise Prof. Dr. Halil Rahman Açar’dır. Aynı zamanda İlim Dallarının Düşünce Temellerini Araştırma Enstitüsünde felsefe ve sosyal bilimler alanında seminerler düzenlenmektedir. Ankara’da ikamet edenler için yüzyüze, Ankara dışında olan ya da yüzyüze katılamayanlar için ise zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşen bu konferanslara enstitünün internet sitesi üzerinden iletişime geçerek erişilebiliniyor. Disiplinlerarası çalışmalara ve kitap incelemelerine de yer veren derginin yeni sayı içeriği ise aşağıdaki gibidir,

İçindekiler

Çerçeve Mitini Yeniden Gözden Geçirme: Epistemolojik Bir Yaklaşım (The Myth of the Framework Revisited: An Epistemological Approach)

Alparslan Açıkgenç

İlkeler ve Politikalar: İdeal ve İdeal Olmayan Kuram İçin Popper’in Kısmi Toplum Mühendisliğinden Ne Öğrenebiliriz? (Principles and Policies. What Can We Learn from Popper’s ‘Piecemeal Social Engineering’ for Ideal and Non-Ideal Theory?)

Harald Stelzer

Karl Popper ve John Rawls: Değişim Problemine İlişkin İki Eleştirel Akılcının Görüşleri (Karl Popper and John Rawls: Two Critical Rationalist Views of the Problem of Change)

I. Larry Udell

Popper Düşüncesinin Sihirli Halısındaki Bazı Detay Konular (Some Threads in the Magic Carpet of Popper’s Thought)

Rafe Champion

Viyana Çevresi Metafiziği ve K. R. Popper (The Metaphysics of the Vienna Circle and K. R. Popper)

Şafak Ural

İslam Açık Toplum Düşüncesiyle Bağdaşır Mı? (Is Islam Compatible with the Idea of Open Society?)

Bilal Sambur

Gerekçelendirici Olmayan ve Karl Popper’ın Felsefesine İlişkin Kuşkucu Anlatı (Non-Justificationism and the Negativist Legend About Karl Popper’s Philosophy)

Dmytro Sepetyi

Müslüman Felsefeciler Rūh ve Nefs Kavramlarından Ne Anladılar? (What Did Muslim Philosophers Deduce from the Words of Rūh (Spirit) and Nafs (Soul) ?)

Halil Rahman Açar

 

 

İlim Dünyası Dergisi’nin yeni sayısının tamamı indirilebilir içeriğine buradan ve önceki sayıların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.