Site Rengi

Rehberim Felsefe: Eğitime Felsefece Bakışlar

Rehberim Felsefe: Eğitime Felsefece Bakışlar – Kolektif Çalışma (Editör: Ahu Tunçel)

Rehberim Felsefe: Eğitime Felsefece Bakışlar
31 Ağustos 2021 11:06
0
A+
A-

İçinde bulunduğumuz süreçte (pandemi dönemiyle birlikte) her zamankinden daha da fazla yıpranan eğitime felsefeyle bakabilmek bu yıpranmaya çarelerden biri olabilir bana kalırsa. Tam da bu noktada bize yol gösterecek bir kitap şimdilerde Maltepe Üniversitesi Yayınları’ndan çıktı: “Rehberim Felsefe: Eğitime Felsefece Bakışlar”. Ahu Tunçel’in editörlüğünde Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyelerinin felsefeyi hep odakta tutarak hazırladıkları yazılarla/makalelerle ortaya çıkan bu kolektif çalışma, bize (okura) aynı zamanda felsefenin alt alanlarından eğitime bakmanın birkaç yolunu da gösteriyor. Çağımızdaki eğitimi “Eğitim aslında nedir ve nasıl olmalıdır?” sorusuyla birlikte yeniden gözden geçirip düşünmek isteyenlere…

Kitabın oluşmasında emek veren herkese ve ayrıca destekleri için Maltepe Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına içten teşekkürler.

“Eğitim, şimdinin bir yansıması değil, geleceğin inşasıdır. Değişimin başlangıcı, geleceğe dair umutların yeşerdiği toprak olan eğitim, bu yanıyla salt olan bitenle değil, ‘olması gereken’ler üzerine düşünüp taşınmalarla yönlendirilmesi gereken bir sürece işaret eder. Diğer bir deyişle eğitim, neyi nasıl öğreteceğimizi anlatan bilimden önce felsefeye ihtiyaç duyar.

Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyelerinin katkılarıyla biçimlenen elinizdeki kitap, felsefenin farklı disiplinlerinde uzmanlaşan öğretim üyelerinin eğitim alanına bakışlarını içermektedir. Farklı uzmanlık yükleriyle yapılan bu farklı değerlendirmelerin ortak noktası, her bir yazarın eğitimi ele alırken, felsefeyi rehber ediniyor oluşudur.

Bu kitap, eğitime felsefeyle bakmak, eğitim alanında olması ya da olmaması gerekenleri tartışmak isteyenlere bir başlangıç sunar.”

Not: Henüz çok yeni olduğu için kitap internet üzerinden satış yapan kitapçılara geç ulaşabilir, ama Maltepe Üniversitesi’nin mevcut olan bütün yayınları Maltepe Üniversitesi Kütüphanesi’nden temin edilebilir.

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.