Site Rengi

“Felsefe Edebiyat İlişkisi – Prof. Dr. Güncel Önkal”

“Felsefe Edebiyat İlişkisi – Prof. Dr. Güncel Önkal”
16 Ağustos 2021 22:06
0
A+
A-

Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Güncel Önkal, Conatus Academy dersleri kapsamında, 12-13 Eylül 2021 tarihlerinde “Felsefe Edebiyat İlişkisi” başlıklı bir etkinlik düzenliyor. 2 oturum halinde toplamda 3 saat olarak gerçekleştirilecek etkinlik 20.00’da başlayacak. “Felsefe Edebiyat İlişkisi” ders içeriği hakkında Conatus Academy internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

Önce söz vardı. Felsefe ile edebiyat arasında bir öncelik ilişkisi kurmak her ne kadar zor olsa da sözün önceliği insanlığın düşünce tarihinin oluşumunun en başında yer alıyor. Felsefe-edebiyat ilişkisinin üç temel eksende tartışılmasını bir yöntem olarak belirleyebiliriz. Edebiyatın epistemolojisi (bilgibilimsel dayanakları), ontolojisi (varlık temeli) ve de etik açısından değerlendirilmesi.

Etkinlik felsefe gözüyle edebiyata baktığımızda ortaya çıkan epistemolojik, ontolojik ve etik sorunsalları farklı dönemler ve düşünce akımları bakımından giriş niteliğinde örneklendirerek sunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca modern sonrası edebiyat anlayışı ve futuristik edebiyat akımlarının önceki dönemlerden nasıl farklılaştığı, okur-yazar ilişkisindeki değişim, eleştirel edebiyat ve edebiyat eleştirisi arasındaki ilişki, hermeneutik tavır da ana başlıklarıyla ele alınacaktır.

ÖNEMLİ: “Felsefe Edebiyat İlişkisi” dersi için ücretsiz-burslu öğrenci başvuruları 11 Eylül tarihinde saat 18.00’da açılacaktır. CA başvuru sistemi açıldığında siz okuyucularımızı bilgilendireceğiz.

Başvuru, kayıt ve detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.