Site Rengi

Assos’ta Felsefe 21. Yıl Programı Yayınlandı.

Assos’ta Felsefe 21. Yıl Programı Yayınlandı.
16 Ağustos 2021 10:28
0
A+
A-

FMV Işık Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Örsan K. Öymen’in girişimleriyle yirmi yıldır düzenlenmekte olan Assos’ta Felsefe toplantılarının yirmi birinci etkinliği için program yayınlandı. 16 – 18 Eylül 2021 tarihinde gerçekleşecek olan etkinliğin, philosophyinassos.org internet sitesinden yayınlanan programı ve duyuru görseli şu şekilde;

16-18 Eylül 2021

Knowledge and Certainty

16 Eylül Perşembe

18:00 Athena Tapınağı: Tanışma, şarap, mavi deniz, güneşin batışı

20:30 Akşam Yemeği (Eden Beach Hotel Restaurant)

17 Eylül Cuma

14:00 Stephen Voss (Boğaziçi University): “How in the World is Self-Knowledge Possible?”

15:30 Halil Turan (Middle East Technical University): “Descartes’ Doubt Experiment”

17:00 Örsan K. Öymen (Işık University): “Knowledge and Certainty in Hume’s Epistemology”

18 Eylül Cumartesi

14:00 Bill Wringe (Bilkent University): “Shared Emotions and Knowledge of Other Minds”

15:30 Lucas Thorpe (Boğaziçi University): “Reid and Wittgenstein on Knowledge and Common Sense”

17:00 Cemil Güzey (Mimar Sinan University): “Left Hand of Knowledge”

18:30 Frank Zenker (Boğaziçi University): “Theoretical Knowledge and the Behavioral Sciences”

20:30 Veda yemeği ve müzik (Assos Terrace Otel Restaurant)

Not: Toplantı Assos Terrace Otel’de (Telefon: 90-286-7640285) gerçekleşecektir. Tüm konuşmalar ve tartışmalar İngilizce’dir. Herhangi bir çeviri yapılmamaktadır. Her konuşma ve oturum 1 saattir. Oturumlar arasında 30 dakika ara verilmektedir. (Covid-19 pandemisinden dolayı, katılımcı sayısı sınırlı tutulacak, konuşma ve etkinlik oturma düzeninde, kişiler arasında en az 1 metre mesafe korunacak, oturumlardan ve etkinliklerden önce ücretsiz maske dağıtılacak, girişlerde ateş ölçümü yapılacak ve HES kodu alınacaktır

Konuşmacılar hakkında kısaca:

Stephen Voss: Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör). İlgi ve çalışma alanları: Zihin Felsefesi, Felsefi Yaşam Yolları, Benlik Felsefesi, Felsefe Tarihi, Descartes. “Essays on the Philosophy and Science of Rene Descartes” kitabının editörü ve alanında birçok makalenin yazarıdır.

Halil Turan: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi ve Başkanı (Profesör). İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Bilim Felsefesi, Ontoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Descartes, Locke, Rousseau, Hume, Kant, Kuhn. “Mantık Terimleri Sözlüğü” kitabının (Teo Grünberg, David Grünberg ve Adnan Onart ile birlikte) ve alanında birçok makalenin yazarıdır.

Örsan K. Öymen: FMV Işık Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör), Felsefe Sanat Bilim Derneği Kurucusu ve Başkanı, “Assos’ta Felsefe” projesi Kurucusu ve Direktörü. İlgi ve araştırma alanları: Epistemoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Sextus, Hume, Nietzsche, Marx. “Hume”, “Tanrı Var mıdır?”, “Karanlıktan Yağan Kar” ve “Varlık ve Kuşku” (yayına hazırlanmakta) kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.

Cemil Güzey: Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Doçent). İlgi ve çalışma alanları: Ontoloji, Etik, Estetik, Mantık, Dil Felsefesi, Herakleitos, Epiktetos, Aurelius, Hobbes, Nietzsche, Wittgenstein, Hartmann. Alanında birçok makalenin yazarıdır.

Bill Wringe: Bilkent Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Doçent). İlgi ve çalışma alanları: Zihin Felsefesi, Psikoloji Felsefesi, Toplumsal ve Siyasal Felsefe, Etik. “An Expressive Theory of Punishment” kitabının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.

Lucas Thorpe: Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Doçent). İlgi ve çalışma alanları: Etik, Siyaset Felsefesi, Yeni Çağ Felsefesi, Bilişsel-Bilim Felsefesi, Reid, Kant, Rawls. “The Kant Dictionary” kitabının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.

Frank Zenker: Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Yardımcı Doçent). İlgi ve çalışma alanları: Bilim Felsefesi, Toplumsal Epistemoloji, Bilişsel Bilim. “Ceteris Paribus in Conservative Belief Revision. On the Role of Minimal Change in Rational Theory Development”, “The Etymological Argument: Fallacy or Sound Move?” kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.

Başvuru ve kayıt için lütfen tıklayınız.


Detaylı bilgi ve geçmiş etkinlikler hakkında bilgi edinmek için lütfen tıklayınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.