Site Rengi

Bilim ve Ütopya Dergisi’nin Mayıs Sayısı Çıktı!

Bilim ve Ütopya Dergisi’nin Mayıs Sayısı Çıktı!
9 Mayıs 2021 18:27
0
A+
A-

Bilim ve Ütopya Dergisi 1993 yılında gazete eki olarak yayın hayatına başlayan ve 1994 yılından bu yana aylık ve matbu olarak yayınlanan bilim, kültür ve düşün dergisidir. Ayrıca e-dergi formatında da ulaşılabilmektedir. Dergi adının sahibi Prof. Dr. Çağatay KESKİNOK ve genel yayın yönetmeni ise Emrah MARAŞO’dur.

Dergi temel yaklaşımını internet sitesinde “Dünyada ve ülkemizde bilim, emperyalizmden ve ortaçağ düşüncesinden kaynaklanan bir saldırı altındadır. Bu saldırıların temel amacı, bilimin, hayatın merkezinden uzaklaştırılarak etkisizleştirilmesi; genel düzlemde güvenilirliği sorgulanan, sadece dar uzmanlık alanlarında geçerli ve bütünüyle teknik nitelikte bir etkinliğe indirgenmesidir. Bilim gündemi, bu amaçlar doğrultusunda yalnızca doğrudan getirisi olan sorunların yanıtlarıyla sınırlandırılmış, bilimsel üretim süreçleri ticarileştirilmiştir. Bilimin uğratıldığı bu dönüşümün gerçekleştirilmesinde kullanılan temel yaklaşım bilginin, kamu değeri olmaktan çıkarılıp alışverişin konusu olan özel bir değişim değeri haline getirilmesidir. Bunların yanında dinci gericilik ve postmodernizm, topluma ve bilime yönelik saldırının en önemli başlıklarındandır. Dünya ve Türkiye ölçeğindeki bu saldırılara karşı Bilim ve Ütopya bilimi ve nesnel gerçekliği temel alarak kararlı bir mücadele yürütür.” biçiminde açıklamaktadır.

Mayıs 2021 sayısının dosya konusu Yunus Emre olarak belirlenmiş. Yunus Emre’yi ve felsefesini “Tekkenin Oduncusu Değil Entelektüel Doruk” olarak tanımlayan dergide bu ay Prof. Dr. İlhan Başgöz, Faruk Duman, Seyyit Nezir, Prof. Dr. Doğan Göçmen, Prof. Dr. Hakan Poyraz, Prof. Dr. Ahmet İnam, Kemal Ateş gibi isimlerin katkıları bulunuyor.

 

Bilim ve Ütopya Dergisi’nin Mayıs 2021 sayısına tüm internet kitapçılarından matbu, buradan ise e-dergi olarak ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.