Site Rengi

Lacan: Anti-Felsefe Seminerleri, 1994-1995 – Alain Badiou (Çeviren: Necmettin Kâmil Sevil)

Lacan: Anti-Felsefe Seminerleri, 1994-1995 – Alain Badiou (Çeviren: Necmettin Kâmil Sevil)
1 Mayıs 2021 09:11
0
A+
A-

Yeni bir kitap göz kırpıyor yine hepimize: “Lacan: Anti-Felsefe Seminerleri, 1994-1995”. Çağımızın yaşayan filozofu Alain Badiou’nun bu kitabı, Necmettin Kâmil Sevil’in çevirisiyle Sel Yayıncılık etiketiyle basıldı. Lacan’a bu kez Badiou’nun gözlerinden bakacağız.

Alain Badiou‘nun, kendini filozof olarak tanıtmayı yadsımakla kalmayıp, psikanaliz söylemiyle felsefe söylemi arasına güçlü bir mesafe koymakta ayak direyen çağdaş anti-filozof Jacques Lacan’a adadığı Lacan: Anti-Felsefe Seminerleri, psikanalistin gerçeği simgesele, topolojiyi cebire yeğleyen çalışmalarına odaklanmaktadır. Bu seminerler bilgi ve hakikat arasındaki sorunu açıklamayı temel meselesi haline getirmiştir.

Anti-filozofun 70’li yıllardaki çalışmalarından hareketle, onun matematiklere kapalı, siyasetin deliğini tıkayan ve odağında aşkı barındıran felsefe anlayışını çözümleyen bu sarsıcı inceleme, Lacancı anti-felsefenin özgül doğasına ve sınır hatlarına ışık tutarak, Lacan’ın anti-felsefesinden felsefeye kalan mirası araştırmaya koyuluyor.”

https://www.selyayincilik.com/kitap/lacan-anti-felsefe-seminerleri-1994-1995-1750

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.