Site Rengi

Felsefi Düşün 17. Sayı Makale Çağrısı

Felsefi Düşün 17. Sayı Makale Çağrısı
25 Nisan 2021 10:14
0
A+
A-

Felsefi Düşün dergisi 17. sayı için eser kabulüne başlandığını duyurdu. “Felsefe ve Bilim” dosya konusu ile yayınlanacak olan derginin sayı editörlüğünü Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şeref Halil Turan üstleniyor.

17. sayı için Felsefi Düşün ekibi tarafından yayınlanan çağrı metni:

“Felsefi Düşün dergisinin 17. Sayısı bilim felsefesine ve bilime yönelik felsefi yorumlara odaklanan çalışmalara ayrılacaktır. Bilimin savlarıyla gerçeklik arasında hangi ilişkiler kurulabilir? Bugün bilim olarak adlandırdığımız etkinliğin tarihsel kökenleriyle bağlantıları nelerdir, bu bağlantılar gerçeklik ve doğrulukla ilişkileri açısından nasıl yorumlanmalıdır? Bilim etkinliği hangi metafizik varsayımlara dayanmakta, hangi uygulamaları, hangi mantıksal yöntemleri içermektedir? Bilim ve teknolojiler hangi değerleri öne çıkartmakta, hangilerinin geçersiz sayılmasına yol açmaktadırlar? Bilim etik ve siyaset felsefesi açısından nasıl incelenebilir? Bunlara ve benzer sorulara yanıt arayan yazılarınızı bekliyoruz.”

Felsefe ve Bilim dosya konulu 17. sayıya eser göndermek isteyen yazarların Yazarlara Notlar sayfasını incelemesi ve eserlerini bu kurallarla hazırlaması beklenmektedir.

Dergi yazım kurallarına göre hazırlanmış eserlerinizi bilgi@felsefidusun.com adresine gönderebilirsiniz.

Eser göndermek için son tarih 1 Haziran 2021

Hazırlayan: Selin Ezgi Gazeloğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.