Site Rengi

Arete Politik Felsefe Dergisi 2. Sayı İçin Yazı Çağrısı Yapıyor!

Arete Politik Felsefe Dergisi 2. Sayı İçin Yazı Çağrısı Yapıyor!
18 Nisan 2021 10:11
0
A+
A-

Arete Politik Felsefe Dergisi birinci sayısını yayımlayarak Türkiye’de hakemli felsefe dergileri arasında yerini almıştı. Siyaset felsefesi ve siyaset bilimi odağında, ilişkili diğer alanları da kapsayacak makaleler yayınlamayı hedefleyen Arete Politik Felsefe Dergisi’nin imtiyaz sahibi Murat Soysal, Genel Yayın Yönetmeni ise Zeliha Dişçi. Derginin editör kurulu, Doç. Dr. Mustafa Demirtaş (Uşak Üniversitesi), Doç. Dr. Utku Özmakas (Uşak Üniversitesi), Doç. Dr. Zeliha Dişci (Kafkas Üniversitesi), Dr. Gülçin Ayıtgu Metin (Adıyaman Üniversitesi), Dr. Yasin Karaman (Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi) isimlerinden oluşuyor.

Mart 2021’de ilk sayısını çevrimiçi olarak yayınlayan Arete Politik Felsefe Dergisi 30 Eylül 2021’e kadar makale gönderimi yapılabileceğini duyurdu. Dergi, felsefenin doğası gereği disiplinler arası bir alan olduğunun altını çizerek katı ayrımlardan uzak, düşünceyi her yönüyle devindirebilecek makalelere yer vermek istiyor. İnternet sitesinde ise bu düşünceyi Çağdaş dünyada beliren siyaset felsefesi şeklindeki çalışma alanı da modern dönemde birbirinden ayrı disiplinler olarak görünür olan siyaset (bilimi), felsefe ve tarih arasındaki yakın bağlantının bilincini yansıtan bir adlandırma olarak akla gelen örneklerden biridir.” cümlesiyle özetliyor.

Ayrıca dergi, “Güç ve İktidar, Siyaset, Savaş ve Şiddet, Devlet Nosyonu, Siyaset ve Yönetim, Siyaset ve Yurttaşlık, Mülkiyet ve Özgürlük, Klasik siyasal tartışmalar, Modern siyasal tartışmalar, Çağdaş siyasal tartışmalar, Siyaset ve Psikoloji, Gündelik yaşam ve Siyaset, İdeoloji ve Siyaset, Toplumsal hareketler ve Siyaset, Direniş ve Siyaset, Siyasal sorunlar ve Mücadele pratikleri, Film Felsefesi, Toplumsal cinsiyet ve Siyaset, Edebiyat ve Siyaset” benzeri genel başlıklarla makale göndermek isteyen yazarlara arzuladıkları çerçeveyi de örneklendiriyor.

Yazı gönderimi için Arete Politik Felsefe Dergisi’nin internet sitesinde, sol tarafta bulunan makale gönder butonuna tıklayarak makalenizi gönderebilirsiniz.

Arete Felsefe Dergisi’nin ilk sayısına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.