Site Rengi

Kairos Dergi Yeni Eserlerini Arıyor!

Kairos Dergi Yeni Eserlerini Arıyor!
11 Temmuz 2023 12:53
0
A+
A-

ODTÜ Felsefe Topluluğu bünyesinde 2023 yılının Ocak ayında ilk sayısını yayınlayan Kairos Dergi ikinci sayısı için yazarlarını arıyor. Kairos ikinci sayı için son eser gönderim tarihi 24  Ağustos 2023 olarak belirlendi. Derginin eser çağrısı ise aşağıdaki gibi;

“Kairos Dergi, ODTÜ Felsefe Topluluğu altında 2022 yılının bahar  döneminden beri çalışmalarını sürdürmekte olan bir felsefe dergisidir.  Dergimiz ilk sayısını 2023 yılı Ocak ayında çıkartmış olup ikinci  sayısını da gelecek ocak ayında çıkartacak şekilde çalışmalarına  başlamıştır.

Kairos Dergi sadece akademik yazı değil, aynı zamanda felsefeyi ele  alan farklı alanlardan eserleri de kabul etmektedir. Bu eserler  deneme, öykü, şiir, çeviri, felsefeyi temel alan veyahut da düşündüren  fotoğraflar, resimler, dizi/film/kitap/tablo/şarkı analizleri veya  eleştirileri, bilime dayanan yazılar gibi pek çok türden olabilir.  Dergimiz aynı zamanda felsefenin belirli bir alanından değil bütün  alanlarından yazı ve eserleri kabul etmektedir. Yollanan akademik  yazılar gerek ODTÜ gerek Türkiye’nin farklı yerlerindeki  üniversitelerde çalışmakta olan felsefe akademisyenleri tarafından  değerlendirilir ve yazarlara akademik heyet tarafından yapılan dönüş  iletilir. Yazarlar akademik heyetin onayını aldıktan sonra akademik  heyetin eleştiri yaptığı noktalarda yazılarını geliştirir ve  yazılarının son hali dergiye eklenir. Akademik olmayan eserler ise  dergi heyetimiz tarafından değerlendirilir.

Dergiye yazı ya da eser yollamayı düşünen kişiler kairosdergi.com  adresini ziyaret ederek hem ilk sayımızı ve daha önceden  yaptıklarımızı hem de yazı kriterlerini inceleyebilirler. Yollanan  yazıların akademik heyete iletilmesi için kriterlere uygun yazılması  beklenmektedir bu yüzden yazı kriterlerinin dikkatlice okunması önemli  bir ricamızdır. Yazı ve eserlerin yollanması için son tarih ise 24  Ağustos’tur. Aklınıza takılan veya sormak istediğiniz bir şey olursa  bizlere kairosdergi@gmail.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.”

Kairos Dergi Sosyal Medya Hesapları:

Twitter: twitter.com/KairosDergi

İnstagram: instagram.com/kairosdergi/

E-Posta: kairosdergi@gmail.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.