Site Rengi

Yeni Dergi | Kairos Dergi Eser Çağrısı

Yeni Dergi | Kairos Dergi Eser Çağrısı
2 Ağustos 2022 11:23
0
A+
A-

ODTÜ Felsefe Topluluğu bünyesinde yeni bir felsefe dergisi için hazırlıklar sürüyor. Kairos Dergi, yayın hazırlıklarının devam ettiği ilk sayı için eser çağrısı yayınladı. Kairos birinci sayı için son eser gönderim tarihi 21 Ağustos olarak belirlendi.

Eser gönderimleriniz için kairosdergi@gmail.com adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

Kairos Dergi ekibi tarafından, Kairos yazar kadrosunda bulunmak veya ilk sayıya eser göndermek isteyenler için, yazı kriterlerinin de bulunduğu, ilan metni;

Merhabalar! Kairos Dergi olarak yazı ve değerlendirme sürecimize önem veriyor, bu yüzden de kafanız karışmadan faydalanabileceğiniz bazı önemli noktaları bu belgede sizlerle paylaşıyoruz. Maddeleri dikkatle okumanızı ve bir sorunuz olursa bize ulaşmanızı rica ediyoruz. Yazılarınızı heyecanla bekliyoruz! 

▪️Dergimizi önümüzdeki dönem çıkartmayı hedefliyoruz, bu yüzden yazıların gönderilmesi için son tarih: 21 Ağustos olacak. 

▪️Websitemiz için her ay bir tema belirliyor olacağız. Önümüzdeki ayın teması “Etik”. Etik konusu hakkındaki yazı ve eserlerinizi bu ay boyunca yani 31 Temmuz ‘a kadar “Websitesi İçin” diye belirterek kairosdergi@gmail.com’a gönderebilirsiniz.  (Felsefe Gündem’in Notu: Burada belirtilen tarih geçtiği için gerekli detayları Kairos ekibiyle görüşebilirsiniz.)

▪️Dergiye gönderilen yazılar kairosdergi@gmail.com adresine gönderilecektir. Mail yollanırken başlıkta “Dergi İçin” veya “Websitesi İçin” yazılarak yazınızın hangisinde yayımlanmasını istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Yolladığınız Word dosyasında adınız soyadınız veyahut da size ait bir bilgi bulunmamakla beraber yazdığınız mailde ad-soyad, bölüm, telefon numarası belirtmeniz gerekmektedir. Yolladığınız Word dosyasının ismi yazınızın başlığı olmalıdır. Yazıya katkısı olacağını düşündüğünüz, yazınızla beraber yayımlanması gereken fotoğraflar varsa onları da ayrı bir Word dosyasında atmanız gerekmektedir. 

▪️Yazılar Türkçe veya İngilizce yazılabilir. 

▪️Dergi için ve websitesindeki aylık tema başına bir kişi en fazla 2 yazı yollayabilir. 

▪️Yazılar en az 1500 kelime olma şartını tamamlamak zorundadır. Bu asgari sınırdır, %10’luk bir oynama olabilir. Akademik yazılar bu sınırı geçip 2500 kelimeye de çıkabilirler. Kelime sınırına referanslar dahil değildir. Kelime sınırı kısa öykü, şiir, çeviri gibi yazılarda aynı şekilde uygulanmaz. Kısa şiirler ve 1500 kelimeye ulaşmasa da kendi içinde tamamlanmış olduğu düşünülen öyküler gönderilebilir. Çeviri yapacak arkadaşlar çevirisini yapmayı düşündükleri yazıyı mailden veya özelden yollayarak sürece başlayabilirler. Ayrıca kelime sınırı websitesi için biraz daha geniş bir şekilde kullanılacaktır. Websitesi için akademik yazılar 3000 kelime sınırına çıkabilirler. 

▪️Yazıların edebi kurallara uygun yazılması beklenmektedir. Çok fazla dil yanlışı, sayfa düzenlemesinin olmaması gibi şeyler yazınıza özenmediğinizi hissettirir. (Times New Roman, 12 punto, 1,5 satır aralığı, paragrafların başlarının bir parmak ilerde olması gibi) 

▪️Yazınızın orijinal yani sizin eseriniz olması beklenmektedir. Bu başka kaynaklardan referans yapamayacağınız ya da bu kaynaklar üzerinden bir konuyu daha iyi açıklayacak bir yazı yazamayacağınız anlamına gelmez. Fakat hem metin içi hem de sonu kullandığı kaynaklar için kurallara uygun referans vermeyen arkadaşların eserleri kabul edilmeyecektir. (Bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayanlar bu kaynağa bir göz atabilirler: https://apastyle.apa.org/instructional-aids/reference-guide.pdf ) 

▪️Dergiye ve websitesine sadece yazı değil, felsefeyle alakalı olmak üzere resim, fotoğraf gibi farklı sanatlardan da eser kabul edilecektir.

▪️Dergiye ve websitesine bölümü fark etmeksizin ODTÜ öğrencisi olan herkes katılabilir. Dergi için ODTÜ öğrencilerinin yazılarına öncelik vermekle beraber okul dışından öğrencilerin de yazılarını değerlendirmeye alıyoruz. Websitemiz için okul, bölüm, yaş veyahut da başka herhangi bir kriterimiz bulunmamaktadır. Resim, müzik gibi sanatın farklı alanlarında mezunlarla da iletişime geçiyoruz, yine de şu anda öğrenciliğine devam edenlerin yazılarına ve eserlerine öncelik gösteriyor olacağız. 

▪️Dergi için yazı yollayan herkes mailine yazarı anonim kalacak şekilde atılan bir veya daha fazla yazıya kısa bir yorum yazarak dergi mailine belirlenen zamanlar içinde geri dönüş yapmayı kabul eder. Bu derginin önemli bir süreci olacak, yazan herkes bir yandan editörlük yapmış gibi de olup aynı zamanda başka yazılara eleştirel bakmayı ve onlar üzerinden kendini geliştirmeyi de öğrenecek. Dergiye seçilen yazılarda bu geri dönüşlerin büyük bir önemi olacak, yani hepimiz bu işin bir parçasıyız. Bu ekipte ayrıca felsefe bölümü hocaları da bulunacak. Bu süreçte bulunmayı kabul etmeyen veya verilen zaman süreci içinde maile geri dönüş yapmayan yazarların yazıları dergi için kabul edilmez ve websitesi için tekrar değerlendirilir. 

Kairos Dergi Sosyal Medya Hesapları:

Twitter: twitter.com/KairosDergi

İnstagram: instagram.com/kairosdergi/

E-Posta: kairosdergi@gmail.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.