Site Rengi

Demokrasi Felsefesi: Klasik ve Modern Yaklaşımlar – Kolektif Çalışma (Editör: İsmail Serin)

Demokrasi Felsefesi: Klasik ve Modern Yaklaşımlar – Kolektif Çalışma (Editör: İsmail Serin)
30 Haziran 2021 15:18
0
A+
A-

Günümüzde de pek çok siyasi tartışmanın odağında bulunan demokrasiyi mercek altına almaya ne dersiniz? İsmail Serin’in editörü olduğu bir kitap bunun için hepimize yardımcı olmaya hazır: “Demokrasi Felsefesi: Klasik ve Modern Yaklaşımlar”. Kolektif bir çalışmanın sonunda ortaya çıkan bu kitap, Cinius Yayınları damgasıyla demokrasiyi bütün yönleriyle anlayabilmemiz için raflarımızda yer alabilmeyi bekliyor.

“Halkın kendi kendisini yönetmesi diye tanımlanan demokrasi, öteden beri bu tanıma bütünüyle sadık olmaktan uzaktır. Eski çağlarda seçkinlerin devlet yönetiminde kendi aralarında kurdukları düzen olarak karşımıza çıkan demokrasinin başta köleleri, kadınları dışlaması ancak modern zamanlarda son bulmuştur. Elinizdeki kitapta Platon’dan başlayarak Tocqueville’e kadar demokrasinin kuramsal dayanaklarının yanı sıra günümüzde demokrasiye duyulan gereksinimin felsefece gerekçeleri irdelenmektedir. Temel bir insan hakkı olarak demokrasinin varlığını güvence altına almak, bugün dünyanın her zamankinden daha can alıcı bir sorunudur. Gezegenimizin geleceğine büyük ölçüde yön verecek olan demokrasi anlayışımızı elbette en iyi filozofların düşünceleriyle geliştirebiliriz. Bu derleme, demokrasinin dostlarına günlük kavgalarla, çekişmelerle dolu uzun yürüyüşlerinde bir soluklanma bahanesi yaratarak onlara büyük filozofların ufuk açıcı düşüncelerini anımsatmak gibi alçakgönüllü bir misyona sahiptir.”

https://www.dr.com.tr/Kitap/Demokrasi-Felsefesi-Klasik-ve-Modern-Yaklasimlar/Felsefe/Felsefe-Bilimi/urunno=0001879238001

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yazı detayını buraya yazınız

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.