Site Rengi

İnsanın Kosmostaki Yeri – Max Scheler (Çeviren: Harun Tepe)

İnsanın Kosmostaki Yeri – Max Scheler (Çeviren: Harun Tepe)
18 Mayıs 2021 21:09
0
A+
A-

Felsefenin en temel alanlarından insan felsefesinin hem sorularının hem de sorunlarının en başında gelen “İnsan nedir?”, Max Scheler’in de cevaplamaya giriştiği sorulardandır. BilgeSu Yayıncılık etiketiyle ve Harun Tepe’nin çevirisiyle literatürümüze kazandırılan “İnsanın Kosmostaki Yeri” de, Scheler’in bakış açısından bu alandaki önemli kaynaklardan.

“Her felsefe sorunu, doğrudan ya da dolaylı olarak insanla ilgilidir. Bu nedenle felsefede ele alınıp tartışılan her sorunun temelinde, insanın neliğine ilişkin bir kabul vardır. Bu önemli yeri nedeniyle, ‘İnsan nedir?’ sorusu, yani soruyu soranın kendisini, kendi türünü sorguladığı soru, en başından beri filozofların sormadan edemedikleri temel sorulardan biridir. Soru, insanın kendini bilmesinin, kendi varlığının ya da türünün temel sıralayıcılarını belirleme sorusudur.

‘Düşünce tarihimizin hiçbir döneminde insan kendisi için günümüzdeki kadar sorun olmamıştır’ saptamasından yola çıkan Scheler, İnsanın Kosmostaki Yeri‘nde ‘İnsan nedir?’ sorusunu, yeni bir bakış açısıyla yanıtlamaya girişir.”

https://www.kirmizikedi.com/kitap/urun/f92f4eb5439d4812b3c4522102d0b699

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.