Site Rengi

Philogos Akademi Online Çocuklarla Felsefe Mayıs Atölyesi Başlıyor

Philogos Akademi Online Çocuklarla Felsefe Mayıs Atölyesi Başlıyor

Mayıs ayında başlayacak olan 7-8 yaş ve 9-10 yaş online çocuklarla felsefe atölyeleri iki yaş grubu için ayrı açılacaktır. Kolaylaştırıcıları Ayperi Tuğçe Özdemir ve Sinem Ünal’dır. Atölyeler hakkında detaylı bilgi için e-posta veya mesaj atabilirsiniz. Katılım için form doldurmak gerekmektedir. (Atölye afişi ve kolaylaştırıcı bilgileri aşağıda bulunmaktadır.)

Katılım formu: 

Philogos Akademi Mayıs Ayı Online Çocuklar için Felsefe Atölyesi (google.com)

Instagram ve mail:

Philogos Akademi (@philogosakademi) • Instagram fotoğrafları ve videoları

philogosakademi@gmail.com

Philogos Akademi’nin kurucuları Ayperi Tuğçe Özdemir ve Sinem Ünal’dır. Akademi, “Çocuklar ve Yetişkinler için Felsefe (P4C)” atölye uygulamaları ve bu alanda ulusal/uluslararası çalışmalar yapmayı hedeflemektedir.

Ayperi Tuğçe Özdemir, Ankara Üniversitesi’nde Sosyoloji lisans eğitimini tamamlamıştır. Akdeniz Üniversitesi Felsefe bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Çocuklar için felsefe alanında çalışmalarına devam etmekte olup aynı üniversitede Doktora eğitimine devam etmektedir. Yüksek lisans tezi filozofların çocuklar hakkındaki görüşlerini içermekte olup çocuklar için felsefe pedagojisinin temelini oluşturan J. Dewey’e yer vermektedir. 6-17 aralığında farklı yaş grupları üzerinde çalışmalar yapmış, bu süreçte öğretmen olarak çalışmıştır. Aynı dönemde yaratıcı drama uygulamaları yapmıştır. Pedagojik formasyon sertifikası bulunmaktadır.

Sinem Ünal, Akdeniz Üniversitesi’nde Felsefe bölümü lisansını tamamlamıştır. Aynı üniversitede Felsefe bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. “Çocuklar için Felsefe” alanında tezini tamamlamaktadır. İkinci bir ana dal olarak İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümüne başlamıştır. P4C Türkiye’de 3 aşamalı olarak “Çocuklar ve Topluluklar İçin Felsefe (P4C) Eğitmen Eğitimi” ni tamamlamış, Pearson Assured onaylı P4C Eğitim Uzmanı sertifikası almıştır. Pedagojik formasyon sertifikası bulunmaktadır. Aynı zamanda online olarak Çocuklarla Felsefe ve Yetişkinlerle Felsefe atölyeleri düzenlemektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.