Site Rengi

Felsefe Bugün Burada Sempozyum Serisi | Posseible Felsefe Dergisi

Felsefe Bugün Burada Sempozyum Serisi | Posseible Felsefe Dergisi
29 Nisan 2023 11:07
0
A+
A-

“Felsefe Bugün Burada!” sempozyum serisinin ilk buluşması “Haraway’in Gezegeni” alt başlığıyla 23-24 Haziran 2023’te Ankara Üniversitesi DTCF’de ve çevrimiçi ortamda gerçekleşecek.

Posseible: Felsefe Dergisi’nin desteğiyle düzenlenen bu buluşmanın amacı yirmi birinci yüzyılın önemli filozoflarından Donna J. Haraway’in, insanın gezegendeki yerini, insan dışı canlılarla ve teknolojiyle olan ilişkisini çok disiplinli bir yaklaşımla sorgulayarak yeni insan ve çevre kavrayışlarını ortaya koyduğu yapıtını kapsamlı ve sistematik bir şekilde tartışmak ve çalışmalarının önemli bir bölümü henüz Türkçeye kazandırılmamış olan Haraway’in fikirlerinin Türkiye’de yaygınlaşmasına katkı sağlamaktır.

Sempozyumun ilk gün oturumları (23 Haziran 2023) Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde, ikinci gün oturumları ise (24 Haziran 2023) çevrimiçi ortamda gerçekleşecektir. Etkinliğe katılım ücretsizdir.

Bildiri özeti yollamak ya da etkinlikle ilgili daha fazla bilgi almak için etkinlik sayfasını ziyaret edebilirsiniz: www.felsefebugunburada.org

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.