Site Rengi

Pandemi Sürecinde Sosyoekonomik Değişim ve Dönüşümler

Pandemi Sürecinde Sosyoekonomik Değişim ve Dönüşümler (Fırsatlar, Tehditler, Yeni Normaller) – Kolektif Çalışma (Editörler: Dr. Fatih Kaleci ve Dr. Emrah Başaran)

Pandemi Sürecinde Sosyoekonomik Değişim ve Dönüşümler
3 Haziran 2021 07:24
0
A+
A-

İçinde bulunduğumuz koronavirüslü zaman dilimine ilişkin çok boyutlu önemli çalışmaların içinde olduğu yeni bir kitap, Dr. Fatih Kaleci’nin ve Dr. Emrah Başaran’ın editörlüğüyle okura  “merhaba” dedi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları’ndan “Pandemi Sürecinde Sosyoekonomik Değişim ve Dönüşümler (Fırsatlar, Tehditler, Yeni Normaller)” adıyla çıkan bu kitap, içinde taşıdığı bölümlerle hepimize yaşamakta olduğumuz pandemi sürecini olabildiğince geniş bir yelpaze sunarak anlatıyor.

“‘Pandemi Sürecinde Sosyoekonomik Değişim ve Dönüşümler (Fırsatlar, Tehditler, Yeni Normaller)’ ismiyle ortaya çıkan çalışmada temel olarak sosyal ve ekonomik olmak üzere iki boyut bulunmaktadır. Eserin sosyal boyutunu oluşturan çalışmalarda kavramsal, teorik ve tarihsel boyutlarıyla salgın olgusu ele alınmış, özel olarak ise eğitim, aile, psikoloji, dezavantajlı gruplar, gündelik hayat gibi konular etrafında gerek teorik gerekse saha çalışmalarıyla Covid-19’un toplumsal etkileri ortaya konulmuştur. Eserin ekonomik boyutlarına baktığımızda pandeminin küresel boyuttaki ve uluslararası ticaretteki etkilerinin yanı sıra finans piyasaları, iş gücü piyasaları, enerji, turizm sektörlerine etkisi, tüketici davranışlarında yol açtığı değişiklikler ele alınmıştır.”

https://neuyayin.com/online-satis/urunler/pandemi-surecinde-sosyoekonomik-degisim-ve-donusumler/647

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.