Site Rengi

Nesin Matematik Köyü | Liseliler için Felsefe Yaz Kampı

Nesin Matematik Köyü | Liseliler için Felsefe Yaz Kampı
26 Nisan 2023 15:05
0
A+
A-

Nesin Matematik Köyü 2023 kamp programını internet sitesinde yayınladı. Birçok alandan ve disiplinden çeşitli yaş gruplarına hitap eden yaz kampları bulunan programda birçok felsefe kampı da yer alıyor.

14 Ağustos – 20 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılması planlanan ve 30 kişilik kontenjanı bulunan Liseliler için Felsefe Yaz Kampı’na dair yayınlanan detaylar ise şöyle;

Amaç:

Felsefe ile tanışmak, felsefenin insan hayatı, toplum, siyaset, sanat ve bilimlerle olan ilişkilerini incelemek, bilimlere yol gösterici olup olamayacağını tartışmak, Antik Yunandan günümüze kadar felsefe tarihinin dönüm noktalarındaki kişi ve düşüncelerle tanışmak, belli başlı felsefe alanlarına ve akımlarına bir giriş yapmak; ayrıca felsefenin iyi bir hayat için gerekli olup olmadığı, din-ahlak-felsefe ilişkisi, hayatın anlamı gibi meselelerin felsefi analizine bir başlangıç yapmak bu bir haftalık programın başlıca amaçlarıdır. Eğitmenler ikişer saatlik seminerlerle felsefenin değişik alanlarındaki konuları anlatacaklardır. Katılımcıların konuya ilgi duymaları ve web sitesinde daha sonra ilan edilecek olan okumaları yaz kampına gelmeden önce yapmaları beklenmekte, ancak felsefe ve felsefe tarihi konusunda bir ön bilgi sahibi olmaları beklenmemektedir. Seminerlere aktif katılım arzulanmaktadır, ancak ödev, sınav gibi zorunluluklar yoktur. Hafta boyunca, seminerlerin yanı sıra, tartışma ve film seansları düzenlenerek canlı bir katılım ortamı yaratılmaya çalışılacaktır.

Ön Koşul:

Başvuruların değerlendirilebilmesi için adaylardan başvuru formunda belirtilen konuda bir makale yazmaları istenmektedir. (Felsefe ile neden ve nasıl, hangi konuları merak ederek, hangi kitapları okuyarak ilgilendiğinizi, felsefenin hayatınıza neler katacağını düşündüğünüzü 300-500 kelimelik bir makale yazarak anlatınız.)

Hedef Kitle:

Lise öğrencileri (16 – 19 yaş aralığındaki öğrenciler). Başvuruların değerlendirilebilmesi için adaylardan aşağıdaki belirtilen konuda bir makale yazmaları istenmektedir. Felsefe ile neden ve nasıl, hangi konuları merak ederek, hangi kitapları okuyarak ilgilendiğinizi, felsefenin hayatınıza neler katacağını düşündüğünüzü 300-500 kelimelik bir makale yazarak anlatınız.

Konuşmacılar:

Eşref Eşkinat, Bülent Gözkân, Baver Demircan, Pınar Karababa Demircan, Gülper Sağlam.

Daha detaylı bilgi ve başvuru için Nesin Matematik Köyü‘nün internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.