Site Rengi

Oyunlar Kuramı – Prof. Dr. Remzi Sanver | Conatus Academy

Oyunlar Kuramı – Prof. Dr. Remzi Sanver | Conatus Academy
2 Mart 2023 10:28
0
A+
A-

Çevrimiçi seminer, ders ve söyleşi platformu Conatus Academy’nin Mart ayı programında Prof. Dr. Remzi Sanver’in yürütücülüğünde “Oyunlar Kuramı” dersi yapılacak. Conatus Academy tarafından yapılan duyuruda, Sanver’in Oyunlar Kuramı dersinin içeriği, matematiğin bir dalı olan oyunlar kuramının matematiksel olmayan bir dille anlatım olarak belirtildi.

Ders detayları;

  • Oyunlar Kuramı – Prof. Dr. Remzi Sanver
  • 5-6 Mart 2023
  • 20.00 – 21.30
  • Zoom (Kayıtlı katılımcılara bağlantı gönderilecektir.
  • Derse kayıt yaptırmak için lütfen tıklayınız.

Oyunlar Kuramı ders yürütücüsü Remzi Sanver hakkında, kendi kaleminden:

1970 yılında İstanbul’da doğdum.

Beş asrı aşan bir eğitim geleneğini temsil eden Galatasaray Lisesi mezunuyum. Üniversite eğitimimi, yine bir eğitim geleneği olan Boğaziçi Üniversitesi’nde yaptım; Endüstri Mühendisliği’nde lisans, ekonomide doktora derecemi aldım. Tez danışmanım büyük bir bilim insanı; kendisine çok şey borçlu olduğum ve çok özlediğim hocam, arkadaşım Murat Sertel’di.

Doktoramı 1998’de tamamladım ve Türkiye’nin genç ama seçkin bir yükseköğretim kurumu olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak göreve başladım. Burada, matematiksel sosyal bilimlerde bir mükemmeliyet merkezi olduğuna inandığım Murat Sertel İleri İktisadi Araştırmalar Merkezi’nin kurucu direktörlüğünü yaptım. 2011-2015 yılları arasında da üniversitemin rektörlüğünü yaptım. Ekim 2015’ten beri CNRS’in Paris Dauphine Üniversitesi’ndeki LAMSADE adlı laboratuvarında araştırma direktörü olarak çalışıyorum. Diğer yandan İstanbul Bilgi Üniversitesi mütevelli heyet üyesi olarak ilk göz ağrım olan kurumumla bağımı koruyorum.

2010-2013 yılları arasında Büyük Üstat olarak görev yaptığım Türkiye Büyük Locası ile 2021-2022 yılları arasında Yönetim Kurulu sözcüsü olarak görev yaptığım Galatasaray Spor Kulübü’nün üyesiyim.

İpek Özkal Sanver ile evli; Defne ve Erdem Sanver’in babasıyım.

Oyunlar Kuramı dersi için ücretsiz-burslu katılımcı başvuruları 4 Mart tarihinde açılacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.