Site Rengi

Kesinlik Üzerine – Ludwig Wittgenstein

Kesinlik Üzerine – Ludwig Wittgenstein
3 Eylül 2022 17:26
0
A+
A-

Prof. Dr. Zeki Özcan’ın çevirisiyle Ludwig Wittgeinstein’ın “Kesinlik Üzerine” adlı kitabı Fol Kitap tarafından okuyucunun beğenisine sunulmaktadır. Eser hakkında bilgilendirme yazısı şu şekilde;

Kesinlik Üzerine, Wittgenstein’ın Tractatus ve Felsefi Soruşturmalar’ıyla birlikte üç önemli kitabından biridir. Bu kitap, Kant’ın Saf Aklın Eleştirisi’nden bu yana epistemolojiye yapılmış en büyük katkı olmanın yanı sıra Wittgenstein’ın Descartes’ın kuşkuculuğuna cevabıdır. Descartes’ın yöntemi, kaya gibi sağlam bir kesinliğe, yani kuşku götürmez bir hakikate ulaşana dek her şeyden kuşkulanmaktan ibaretti. Wittgenstein ise kuşkuyu formüle edebilmemiz için bazı temel kesinliklerin olması gerektiğini, bu kesinliklerin bilginin konusu değil temeli olduğunu savunuyor. 

İngiliz filozof G. E. Moore’la daimi bir tartışma içerisinde yol alan bu metinleri okumak, okura kesinlik, bilme, kuşku, inanç ve öğrenme kavramlarına dair yeni bir bakış sunuyor. Wittgenstein’ın çalışma ortamına girme ve onun sürekli gelişim hâlinde olan, hep yenilenen düşüncelerini izleme fırsatı veriyor.

Bu değerli çalışmayı,  Georg Henrik von Wright’ın, Wittgenstein biyografisi ve kitap üzerine değerlendirmeleriyle birlikte sunuyoruz.

Satın almak için lütfen tıklayınız.

Hazırlayan: Ruken ŞAHİN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.