Site Rengi

Ben Bilinci ve Diğer Zihinler – Sibel Kibar

Ben Bilinci ve Diğer Zihinler – Sibel Kibar
21 Ağustos 2022 12:08
0
A+
A-

Khora Felsefe Atölyesi etkinliklerinin bir yenisi “Ben Bilinci ve Diğer Zihinler Başlığıyla” Eylül ayında düzenlenecek. Kastamonu Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sibal Kibar’ın yürütücülüğünde çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan atölye süresi 4 hafta olarak belirlendi.

Ben Bilinci ve Diğer Zihinler felsefe atölyesinin detayları Khora Atölye tarafından duyuruldu. Buna göre;

Bu dersin amacı, insan zihninin doğasını felsefî bir perspektifle incelemek ve özellikle insanın kendi bilincinin ve diğer bilinçlerin ispatı sorununa odaklanmaktır. Bu derste, zihnin bedenden ayrı bir varlığı veya en azından niteliği olup olmadığı sorusu yirminci ve yirmi birinci yüzyılda üretilmiş zihin felsefesi kuramları perspektifinden tartışılacaktır. Kendi bilincimizin varlığından nasıl emin olduğumuz kadar diğer zihinlerin varlığından nasıl emin olabileceğimiz sorusu günümüzde de önemini korumaktadır. Bu sorulara ilişkin çağdaş zihin felsefecileri, bilgisayarların ve yapay zekanın çalışma prensiplerinden; hayvanların zihninin çalışma biçiminden, evrim kuramından, nöroloji alanındaki bulgulardan bütünlüklü bir zihin kuramı ortaya koymaya çalışmaktadırlar.

Ders izlencesi:

1.Hafta: Zihin felsefesinin temel problemleri, Descartes’ın düalizmi, geleneksel düalist ve monist yaklaşımlar, dualizme itirazlar.

2.Hafta: Fizikalist kuramlar ve eleştiriler.

3.Hafta: Naturalist yaklaşımlar ve eleştiriler.

4.Hafta: Zihin-beden etkileşimi, bilinç, öz-bilinç, qualia, yönelimsellik, diğer bilinçler, hayvan bilinci, özel dil gibi zihin felsefesiyle ilgili problemlere çözüm önerileri.

Tarih: 14 Eylül Çarşamba 2022

Saatler: 19.30 – 21.30

Süre: 4 Hafta

Çevrimiçi

Detaylı bilgi ve kayıt için khora.atolye@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.