Site Rengi

Philogos Akademi “Çocuklar için Düşünme Etkinlikleri”

Philogos Akademi “Çocuklar için Düşünme Etkinlikleri”

Philogos Akademi, kendini Çocuklar için Felsefe alanında geliştiren akademi odaklı bir kuruluştur. Akademik çalışmalar ile alanı akademide de geliştirerek çeşitli ücretli ve ücretsiz düşünme etkinlileri düzenlemektedir.
Akdeniz Üniversitesi’nde yüksek lisansını bu alanda tamamlamış, felsefe grubu öğretmeni ve P4C Eğitim Uzmanı olan Sinem Ünal ve Akdeniz Üniversitesi’nde doktorasını bu alanda yapan Ayperi Tuğçe Aybar çalışmalarını sürdürmektedir. 1 yıldır aktif olarak devam eden düzenli atölye çalışmaları vardır.

Düşünme etkinlikleri, Çocuklar ve Yetişkinler için Felsefe (P4C) yöntemlerinden hareketle yapılacaktır. Etkinlikler, belirli kazanımların geliştirilmesine yönelik yapılmaktadır. Eleştirel, yaratıcı, özenli düşünme becerilerinin iş birliği çerçevesinde kullanılarak, bireyin sosyal ve bilişsel becerilerin gelişimini destekler.

Düşünme etkinlikleri; bir hikâye, film, resim, müzik vs. gibi materyaller yardımıyla felsefi bir problem/kavram eleştirel, sorgulayıcı bir biçimde konuşularak özgür düşünme ortamıyla mantıksal akıl yürütmeler yapabilecek, yeni fikirler ortaya çıkarabilecek, ahlaki ve estetik yargıları kullanabilecek ve argümanları analiz edebilecek bireyleri destekleyecek bir alan sunmaktadır.
Bilgiyi pasif halde almak yerine aktif halde bilgi üreten olmayı amaçlamaktadır.

7-12 yaş ile yapılacak düşünme etkinlikleri pazar günleri düzenlenecektir.

🍀Etkinlikler, haftada 1 kez olacak şekilde 4 hafta süresince yapılmaktadır.
Zoom üzerinden katılım sağlanır.
Gruplar en az 8 kişi olduğunda açılacaktır. Katılım kontenjanla sınırlıdır.

Detaylı bilgi:

Instagram: https://www.instagram.com/philogosakademi/

Facebook: https://www.facebook.com/philogosakademi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.