Site Rengi

Natüralizm ya da Yitirirken Doğayı Hatırlamak

Natüralizm ya da Yitirirken Doğayı Hatırlamak
12 Kasım 2021 23:07
0
A+
A-

Natüralizm ya da Yitirirken Doğayı Hatırlamak kitabı, Natüralizmin, M.Ö. birinci yüzyıldan günümüze kadar uzanan süreçte unutulan veya görmezden gelinen isimlerini ve ve bu isimlerin Doğa’da gerçeğin bilgisini arayış serüvenlerini ele alıyor. Derleme olarak hazırlanan bu kitap, Dost Kitabevinden okuyucuya sunulmuştur. 

“Bu derlemede felsefeciler, hukukçular, siyaset bilimciler ve tarihçiler resmî felsefe tarihinin gölgesinde kalmış Natüralizmin M.Ö. birinci yüzyıldan günümüze uzanan hikâyesini anlatıyor. Gerçeğin bilgisini yalnızca Doğa’da aradıkları için yok sayılmış, bazıları sapkınlıkla suçlanmış, hatta yok edilmiş düşünürleri gün yüzüne çıkarıyor. Doğa’nın elimizden kayıp gitmekte olduğu bir çağda, bizleri onun hakkında kapsamlı bir şekilde yeniden düşünmeye davet ediyor. Fakat bu sefer başka türlü: Doğa’nın mahvında pay sahibi olan eril hâkim söylemi dinleyerek değil, fikirlerin yeraltı akıntılarını izleyerek, bir karşı-düşünce hattının denenmemiş yollarından giderek… 

Derlemede yer alan düşünürler ve yazarları: Lucretius (Thomas Nail); Plinius (M. İbrahim Ertuğrul); Hallacı Mansur (Önder Kulak); İbn Rüşd (Diego Tatián); Marguerite Porete (Eylem Canaslan); Isotta Nogarola (Saadet Yediç); José de Acosta (Cansu Muratoğlu); Giordano Bruno (Fırat İlim); Cesare Vanini (Cemal Bâli Akal); Pierre Gassendi (Baver Demircan); Nicolas Steno (Maxime Rovère); J. O. de La Mettrie (Kağan Kahveci); Olympe de Gouges (Eylem Yolsal-Murteza); Beşir Fuad (Fatma Gül Karagöz); Constance Naden (Özgür Şahin); Willard Van O. Quine (Erhan Demircioğlu); Arne Næss (Gaye Çankaya Eksen)”

İçindekiler;

                   

Detaylı bilgi ve temin için lütfen tıklayınız.

Hazırlayan: Elif Büşra USTA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.