Site Rengi

Özge Özdemir’in RedhouseKidz’den çıkan Çocuklar İçin Felsefe Serisine 2 Yeni Kitap!

Özge Özdemir’in RedhouseKidz’den çıkan Çocuklar İçin Felsefe Serisine 2 Yeni Kitap!

Dr. Özge Özdemir’in 9-12 yaş çocuklarla yaptığı Çocuklar için Felsefe atölyelerindeki diyalogların etkisiyle yazılmış olan “Duygular Aklımızı Çeler mi?” ve “Sözler Can Acıtır mı?” isimli iki hikaye kitabı RedhouseKidz’den çıktı. Ezgi Platin’in de çizimleriyle kitaplar, Çocuklar İçin Felsefe Serisine bir yenisini ekliyor.

“Duygular Aklımızı Çeler mi?” isimli kitapta; Felsefe kulübü öğrencileri safsataları, yani bir düşünceyi ortaya koyarken ya da anlamaya çalışırken yapılan mantık hatalarını ele alıyor. Duygu, akıl, gibi kavramlar üzerine konuşarak; tehdit etmek, acındırmak ya da övmek birer ikna yöntemi olabilir mi, duygularımızı tanıyıp düzenleyebilir miyiz gibi sorulara cevap arıyor.

“Sözler Can Acıtır mı?” isimli kitabında; Felsefe kulübü öğrencileri safsataları, yani bir düşünceyi ortaya koyarken ya da anlamaya çalışırken yapılan mantık hatalarını ele alıyor. Sözlü saldırı, hakaret, büyüklük göstermek gibi kavramlar üzerine konuşarak; sözlü saldırıya uğradığımızda nasıl karşılık veririz, haklıyken haksız duruma nasıl düşeriz, büyümekle olgunlaşmak aynı şey mi gibi sorulara cevap arıyor. 

Detaylı Bilgi:

https://redhouse.com.tr/magaza/urun/cocuklar-icin-felsefe-duygular-aklimizi-celer-mi-2

https://redhouse.com.tr/magaza/urun/cocuklar-icin-felsefe-sozler-can-acitir-mi

Hazırlayan: Sinem Ünal

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.