Site Rengi

“Beğeni Kavramı Üzerine Felsefe” Dr. Özge Özdemir

“Beğeni Kavramı Üzerine Felsefe” Dr. Özge Özdemir
10 Ağustos 2021 12:26
0
A+
A-

Pera Müzesi’nde sergilenen “Zevk Meselesi” eserleri aracılığıyla “beğeni” kavramı Dr. Özge Özdemir ile felsefi bir soruşturma yapılacaktır. Atölye, 10-12 yaş grubu ile 12 ağustos tarihinde yapılacaktır. 1 saat süre ile 15 kişilik kontenjanı bulunmaktadır.

“Beğeni öğrenilir mi? Bu, bir planlı öğrenme midir, yoksa anadilimiz gibi maruz kalarak, kendiliğinden mi öğreniriz? Bu öğrenme biçimlerinin her biri beğenimizin oluşmasına nasıl etki eder? İster planlı ister yaşayarak öğrenme olsun, beğenimiz ne ölçüde başkalarının ne ölçüde bizim beğenimizdir? “Ben bunu beğeniyorum,” derken bu sadece bizim sesimiz midir, yoksa başka insanların sesinden izler de taşır mı? Yeni bir beğeni dünyasıyla karşılaşmakla yeni bir dil öğrenmek birbirine benzer mi? Ne kadar iyi öğrensek de o dil bizim için hep bir yabancı dil olarak mı kalır? Kitsch, diller ve beğeniler arasında nasıl bir ilişki kurar?”

“Atölye çalışmasının sonunda katılımcılar felsefe yapma, varsayımları üzerine düşünme ve sorgulama, topluluk içerisinde aktif katılım gösterme ve düşüncelerini ifade etme, başkalarının fikirlerini açıklıkla dinleme, beğeni kavramı üzerine düşünme konusunda bilgi ve deneyim sahibi olacak.”

Detaylı bilgi:

Beğeni Kavramı Üzerine Felsefe biletleri. (biletix.com)

Fotoğraf, “Zevk Meselesi” sergi kataloğundan alıntıdır. ( Pera Müzesi | Zevk Meselesi (peramuzesi.org.tr) )

Hazırlayan:

Sinem Ünal

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.