Site Rengi

Bilgeliğin Başlangıcı: Eski Yunan’da Felsefi Düşüncenin Kökleri

Bilgeliğin Başlangıcı: Eski Yunan’da Felsefi Düşüncenin Kökleri – Francis Macdonald Cornford (Çevirenler: Şahin Filiz ve Fatih Özeş)

Bilgeliğin Başlangıcı: Eski Yunan’da Felsefi Düşüncenin Kökleri
7 Haziran 2021 20:25
0
A+
A-

Günümüz için de önemini koruyan Eskiçağ’a biraz daha yakından odaklanmak isteyenlere bir kitap var bu kez: “Bilgeliğin Başlangıcı: Eski Yunan’da Felsefi Düşüncenin Kökleri”. Yine Say Yayınları etiketiyle okurunu bekleyen bu kitap, Cornford’un önemli iki kitabından bir tanesi olarak, Eski Yunan felsefesini anlayabilmemiz için güzel bir kaynak; Şahin Filiz’in ve Fatih Özeş’in çevirisiyle konunun meraklıları için raflarda.

“Antik Yunan felsefesi üzerine yapılmış pek çok çalışma, yazılmış pek çok kitap ve makale bulunur, ancak bütün bunların belki de tek bir ortak noktası vardır: Hepsinde mutlaka Francis Macdonald Cornford’un ismi geçer, çünkü onun kitaplarını okumadan Antik Yunan felsefesini bütüncül ve sağlıklı olarak yorumlamak mümkün değildir. Önemli bir Platon çevirmeni ve yorumcusu olarak Cornford’un çalışmaları hâlâ son derece saygı gören eserlerdir. Eski Yunan tarihinde felsefenin doğuşu konusundaki iki önemli eseri Dinden Felsefeye ve Bilgeliğin Başlangıcı’nın literatürdeki etkisi hâlâ son derece güçlüdür.

Bilgeliğin Başlangıcı hem konunun meraklısı okur için zevkli bir okuma hem de akademik anlamda bu alanlarda çalışmalar yapan bilim insanları için eşsiz bir kaynak, bir yol gösterici olacaktır.”

https://saykitap.com/bilgeli%C4%9Fin-ba%C5%9Flang%C4%B1c%C4%B1

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.