Site Rengi

Schopenhauer ve İnsan – İoanna Kuçuradi

Schopenhauer ve İnsan – İoanna Kuçuradi
14 Mayıs 2021 20:11
0
A+
A-

Nietzsche ve İnsan‘dan sonra, bu kez de, harika bir başka kitapla daha tanıştırmak istiyorum sizi: Schopenhauer ve İnsan. Yine Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları etiketini taşıyan İoanna Kuçuradi’nin bu çok değerli kitabı, Schopenhauer’den hareketle ve İoanna Kuçuradi’nin de çok önemli bakışıyla insana ışık tutup onu anlamamızı sağlıyor. Dahası, kitap İoanna Kuçuradi’nin de kendi felsefi görüşlerinde temelini bulan insan ve kişi arasındaki çok önemli ayırımı görüp insanın neliğiyle ilgili sorunlara bu ayırımın aydınlatıcılığında yeniden bakabilmemizi olanaklı kılıyor bir yandan da.

Schopenhauer ve İnsan, özellikle insan-kişi ayırımı üzerinde yapılmış bilimsel bir çalışmadır.

İnsan, toplum teki olarak değil de kişi olarak ele alındığında ve kişi başarıları insan başarılarından ayırt edildiğinde, karşımıza insanın başarı alanlarının yeni değerlendirmeleri çıkıyor.

Yaşayan, araştırma ve sanat yapan insan ile, yine yaşayan, araştırmada ve sanatta yaratıcı olan kişi arasında bir ayırım yaparak ve cinsini temsil eden insan ile, insana insan adını taşımaya lâyık kılan insan arasındaki farkları göstererek, insan problemine net bir ışık tutuyor bu eser.

Günümüzde insan problemi nerelere itilmek isteniyor? İnsan ile kişi görüşü arasındaki ayırımın nerelerine sıkı sıkıya bağlı olan insan probleminin itilmek istendiği farklı yönler, bu eserin okunmasıyla bilinçlenecek bizlerde.”

http://www.tfk.org.tr/tr/yayinlar

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.