Site Rengi

Nietzsche ve İnsan – İoanna Kuçuradi

Nietzsche ve İnsan – İoanna Kuçuradi
11 Mayıs 2021 16:42
0
A+
A-

İoanna Kuçuradi’nin Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları’ndan çıkan çok güzel ve çok önemli bir kitabı da “Nietzsche ve İnsan”. Kitapta, İoanna Kuçuradi’nin bakışıyla Nietzsche’nin “insan”dan ne anladığını, yani onun insan görüşünü ve değer anlayışını en güzel haliyle görüyoruz.

“Nietzsche’nin, yüzyirmi-yüzotuz yıl önce, insanlar ve değerlerle, çağı ve çağımızla ilgili söylediklerini doğru anlayabilmek, onun bütün yazdıklarını birbiriyle ilgilerinde okumayı gerektiriyor.

Böyle bir okuma, insanlığa adım attıran düşünce ve kavramların getirildikten çok sonra dünyamızı etkileyebildiğini, bu etkilemenin ise bazı rastlantılara bağlı olduğunu görmemizi olanaklı kılıyor.

Ama böyle bir okuma, aynı zamanda, bir filozofun getirdiği düşünce ve kavramların, bağlantılı oldukları sorunlardan koparılarak ele alındığı zaman, nasıl yanlış anlaşılabildiğini, nasıl ezbere kullanılabildiğini görmemize de yardımcı oluyor; bu da, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan ve yaşamın her alanında kendini gösteren kavram kargaşasını dert edinenlerimize, bu kargaşanın nasıl aşılabileceği konusunda bazı ipuçları yakalayabilmeyi sağlıyor.”

http://www.tfk.org.tr/tr/yayinlar

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.