Site Rengi

Suçun Sosyolojisi-Cezanın Felsefesi: Uygulamalar ve Örnekler – Kolektif Çalışma (Editörler: Doç. Dr. Güncel Önkal, Prof. Dr. Nurgün Oktik ve Doç. Dr. Özgür Sarı)

Suçun Sosyolojisi-Cezanın Felsefesi: Uygulamalar ve Örnekler – Kolektif Çalışma (Editörler: Doç. Dr. Güncel Önkal, Prof. Dr. Nurgün Oktik ve Doç. Dr. Özgür Sarı)
9 Mayıs 2021 09:16
0
A+
A-

“Suçun Sosyolojisi-Cezanın Felsefesi: Temel Kavramlar ve Tartışmalar” kitabının ardından “Suçun Sosyolojisi-Cezanın Felsefesi: Uygulamalar ve Örnekler” isimli bu ikinci kitap da yine Nobel Akademik Yayıncılık damgasını taşıyor. Güncel Önkal, Nurgün Oktik ve Özgür Sarı’nın editörlüğünü yaptığı kitap, bu kez, suç ve ceza alanına ilişkin araştırmalara odaklanıyor. Bunun yanında da, suçun beraberinde getirdiği cezaya yönelik uygulamaları bilimsel ve çok yönlü bir perspektifle birlikte ortaya koyuyor.

“Suç ve cezanın sosyolojik ve felsefi boyutlarının farklı disiplinlerce incelendiği birinci kitabın ardından bu ikinci kitapta, suç ve ceza alanında gerçekleştirilen araştırmalarla alana daha derinden bakılması amaçlanmaktadır.

Kitapta yer alan bölümlerdeki araştırmalar, bir projeden ya da yazarın belli bir metodoloji ile hareket ettiği çalışmalarından bir özet olarak değerlendirilmelidir.

ünümüzde, hukuk disiplini dışında suç ve ceza olgularına yönelik bilimsel bakış açılarına duyulan ihtiyaç hâlen devam etmektedir. Disiplinler arası yaklaşımla ele alınan suç ve ceza olguları, ülkemizde hâlâ şekillenmekte ve tartışılmakta olan ceza pratiklerini ve uygulamalarını da yönlendirecektir.

Suçun toplumsal düzeyde artan etkisi, suça yönelik toplumsal korkuların yoğunlaşarak devam etmesi, hem ülkesel hem de küresel boyutta terör olaylarının artması, risk toplumunda yaşamanın getirdiği belirsizlikler, önleyici politikaların ve etkin ceza-infaz pratiklerinin nasıl olması gerektiği konusunda çok yönlü bir bakış açısı ihtiyacını doğurmaktadır. Bu kitaptaki çalışmaların sözü edilen ihtiyaca bir nebze de olsa cevap vermesi umuduyla.”

https://www.nobelyayin.com/sucun-sosyolojisi-cezanin-felsefesi-uygulamalar-ve-ornekler_10886.html

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.