Site Rengi

Suçun Sosyolojisi-Cezanın Felsefesi: Temel Kavramlar ve Tartışmalar

Suçun Sosyolojisi-Cezanın Felsefesi: Temel Kavramlar ve Tartışmalar – Kolektif Çalışma (Editörler: Yrd. Doç. Dr. Güncel Önkal ve Yrd. Doç. Dr. Özgür Sarı)

Suçun Sosyolojisi-Cezanın Felsefesi: Temel Kavramlar ve Tartışmalar
7 Mayıs 2021 12:04
0
A+
A-

Her zaman tartışılmaya açık kavramlardan ikisi olan suç ve cezayla ilgili disiplinler arası bir çalışma var sırada: Hem felsefecileri hem sosyologları hem hukukçuları, bana kalırsa, hatta hem de psikologları ilgilendiren “Suçun Sosyolojisi-Cezanın Felsefesi: Temel Kavramlar ve Tartışmalar” kitabı. Nobel Akademik Yayıncılık damgasını taşıyan bu akademik kitap, ilgili alanlarda pek çok akademisyenin kitabın kapsamı doğrultusunda çeşitli bakış açılarından, yaklaşımlarından oluşuyor.

“Suç her yerde ve anlaşılmaya çalışılmakta; ceza uygulamaları ise halen tartışılmakta ve ortak bir vicdan yaratılmaya çalışılmaktadır. Çok yönlü ve pek çok etmene bağlı olan suç olgusu ve suçun tanımı ile birlikte değişen ceza uygulamalarını anlamak, analiz etmek için, disiplinler arası bir yaklaşıma ihtiyaç duyulmaktadır. Suçun sosyolojisini ve cezanın felsefesini ele alan bu kitapta; felsefeci, sosyolog, hukukçu olan çeşitli akademisyenlerin farklı bakış açıları farklı konularla yer almaktadır. Bu kitap, yalnız sosyoloji ve felsefe bölümlerinde değil, hukuk fakültelerinde de hem lisans hem de lisansüstü zorunlu ve seçmeli derslerde okutulabilecek ve bu alanlarda araştırma yapanlara kaynak teşkil edebilecek niteliktedir.”

https://www.nobelyayin.com/sucun-sosyolojisi-cezanin-felsefesi-temel-kavramlar_3755.html

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.