Site Rengi

Disiplinler Arası Genç Bakışlar: Alegori Dergi

Disiplinler Arası Genç Bakışlar: Alegori Dergi
2 Mayıs 2021 19:01
0
A+
A-

2020 yılının Ekim ayında faaliyete geçen Alegori Dergi’nin kadrosu Türkiye’nin farklı üniversitelerinden bir araya gelmiş öğrencilerden oluşuyor. Sanat, doğa bilimleri, felsefe, sosyal bilimler, pozitif bilimler ve daha fazla alanlarda akışı on beş günde bir değişen bir yayın biçimi ile yarı akademik yazılara yer veriyorlar.

Kendilerini şöyle açıklıyorlar:

“Dergimizi kısaca tanımlamak gerekirse Alegori Dergi, bilimden sanata pek çok alana ilişkin yarı-akademik içerikler üreten bağımsız ve objektif bir platform olarak ifade edilebilir.

Bir kavramı, bir konuyu veyahut herhangi bir olguyu anlatmanın farklı yolları olduğunu düşünüyoruz. Bir durumdan bahsederken aslında sizlere birçok alt metni aktarmak istiyoruz. Kullandığımız kelimelerle sadece yazılanı değil onun ötesini, daha da farklı noktaları anlatmayı amaçlıyoruz. Yazılarımızı yazarken motivasyon kaynağımız ve gayelerimiz bu şekilde. Yine maili çok uzatmamak adına yer vermedik lakin Alegori ismini tercih edişimizin nedeni ve logomuzun öyküsü sitemizde yer almakta.Buradan ulaşabilirsiniz.

Dergimiz teknolojiden görsel sanatlara, edebiyattan pozitif bilimlere, felsefeden tarihe pek çok içerik alanında yayınlar üretmekte. İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi gibi Türkiye’nin 10’u aşkın üniversitesinden arkadaşımızın bir araya gelerek oluşturduğu bir yapıya sahip. Yine kadromuza ve yazarlarımıza dair detaylı bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz. Ekim ayından beri de düzenli olarak içerik üretmekteyiz.

Dergimiz çevrimiçi bir dergi ve hakemli değil. Ayrıca tüm yazıları bir günde paylaşmayı tercih etmiyoruz. Sirküle bir şekilde günlük yazı paylaşımı yapmaktayız. 10 içerik alanına dair paylaşımlar yapmakta, haftalık olarak da gündemde yer alan gelişmelerin yer aldığı bir bülten hazırlamaktayız. Yine ‘köşe taşı’ adını verdiğimiz paylaşımlarla entelektüel birikimi arttıracak içerikler üretmekteyiz.”

Alegori Dergi’ye uzun soluklu ve başarılı bir yayın hayatı diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.