Site Rengi

Felsefi Düşün 18. Sayı Makale Çağrısı

Felsefi Düşün 18. Sayı Makale Çağrısı
25 Nisan 2021 10:24
0
A+
A-

Felsefi Düşün dergisi 18. sayı için eser kabulüne başlandığını duyurdu. “Nietzsche” dosya konusu ile yayınlanacak olan derginin sayı editörlüğünü Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nazile Kalaycı üstleniyor.

18. sayı için Felsefi Düşün ekibi tarafından yayınlanan çağrı metni:

“On dokuzuncu yüzyıl filozofu Nietzsche düşünce tarihine yönelik önemli bir itirazı temsil eder. Gerek felsefede problemin teşhisi, gerekse felsefi düşüncenin yöntemi ve konusu bu itirazdan sonra köklü bir dönüşüm geçirmiş, ardılları onun düşüncelerini oldukça zengin bir çeşitlilik içinde yorumlamıştır. Nietzsche denince hemen akla gelen “trajik kavrayış”, “nihilizm”, “dekadans”, “ebedi dönüş”, “hınç”, “değerleri değerden düşürme”, “efendi-köle ahlakı”, “güç istenci”, “üstinsan” gibi kavramlaştırmalar her dönemde farklı ilgilerle yeniden yorumlanmıştır. Nietzsche’nin dosya konusu olarak seçildiği bu sayı, filozofun özgün bir kavramını açık kılmaya çalışan, farklı Nietzsche yorumlarını değerlendiren ya da Nietzsche’nin düşüncelerini bir problem doğrultusunda ele alan yazılara yer verecektir.”

Nietzsche dosya konulu 18. sayıya eser göndermek isteyen yazarların Yazarlara Notlar sayfasını incelemesi ve eserlerini bu kurallarla hazırlaması beklenmektedir.

Dergi yazım kurallarına göre hazırlanmış yazılarınızı bilgi@felsefidusun.com adresine gönderebilirsiniz.

Eser göndermek için son tarih 1 Aralık 2021

Hazırlayan: Selin Ezgi Gazeloğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.