Site Rengi

İnsan Felsefesi: İnsanın Neliği Üzerine Bir Soruşturma – Muttalip Özcan

İnsan Felsefesi: İnsanın Neliği Üzerine Bir Soruşturma – Muttalip Özcan
16 Mart 2021 12:01
0
A+
A-

“İnsan nedir?” sorusu, bütün felsefi sorgulamaların temelindedir. Hatta neredeyse günlük yaşamımızda da bütün sorgulamalarımızı aydınlatabilecek olan en temel sorun, insanın neliği sorununa bir ışık yakabilmemizde saklıdır. İşte, bu ışığı yakabilmek için çabalayanların öncelikli olarak başvurması gereken kitaplardan biri Muttalip Özcan’ın BilgeSu Yayınları’ndan çıkan “İnsan Felsefesi: İnsanın Neliği Üzerine Bir Soruşturma” kitabıdır.

“Camus’un sözünü biraz daha değiştirerek şöyle söyleyebiliriz: Gerçekten önemli olan tek felsefe sorusu “insan nedir?” sorusudur. Aslında, bütün felsefe tarihi boyunca yanıt aranılan temel soru budur. Bütün olarak felsefi uğraş, insanın kendini tanıma çabası, insanın evrendeki yerinin ne olduğunu öğrenme isteği ve yapıp etmelerine, yaşamına bir anlam verme uğraşıdır. Diğerleri bu uğraştan doğan türevsel sorulardır; ‘dünyanın üç boyutlu olup olmadığı, düşüncenin dokuz mu, yoksa on iki ulamı mı bulunduğu, sonra gelir. Oyundur bunlar.’”

https://www.bkmkitap.com/insan-felsefesi-180817?gclid=Cj0KCQjwrsGCBhD1ARIsALILBYocFTKEMpIW4ipDzD1gMYHhWI3k2WxBbK7NDj_fE_pEwZpRar59F58aAqNHEALw_wcB

Hazırlayan: Beste NÂSIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.